Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   waves ssl4000 vs ostalo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15254)

liman021 06-09-2006 04:38 PM

waves ssl4000 vs ostalo

jel neko probo demo ovih pluginsa pa ako moze da padne neko poredjenje sa ostalima narocito sa pultecom ili neve 1073 urs sony ofxord itd...

perun 06-09-2006 04:57 PM

Re: waves ssl4000 vs ostalo

Svi gorenavedeni plugovi su me (sem Waves SSLa) ostavili vrlo ravnodusnim kad smo ih isprobavali. Sve je to vrlo slicno, samo je pitanje kako je postavljen default na svakom i kako koji reaguje na koju vrednost Q-a ili...

Medjutim, kada smo dohvatili SSL-a, to je bila druga prica... Ima tu neke "magije", nekog shmeka! Bar smo ga mi tako doziveli na prvu loptu, ali ni sada nisam promenio misljenje, dobro to radi! E sad, jos da ga uporedimo sa hardware-om... Pa cu javiti utiske. Mada... hardver je hardver i struja je struja i sitne nepravilnosti su sitne nepravilnosti! I cena je cena!!! Da se ne lazemo!:D

Pozdrav.

liman021 06-09-2006 05:15 PM

naisao sam na novi plugin- eliosound aireq-lik koji je napravio ovaj plag tvrdi da je njegov proizvod bolji od ostalih(najanalognije karakteristike do sada).na tom sajtu postoji cak i grafikon koji poredi ovaj plug sa ostalima.naravno ko na filmu kod njega su sve opcije najjace:cool:

Max 06-09-2006 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Svi gorenavedeni plugovi su me (sem Waves SSLa) ostavili vrlo ravnodusnim kad smo ih isprobavali. Sve je to vrlo slicno, samo je pitanje kako je postavljen default na svakom i kako koji reaguje na koju vrednost Q-a ili...

Medjutim, kada smo dohvatili SSL-a, to je bila druga prica... Ima tu neke "magije", nekog shmeka! Bar smo ga mi tako doziveli na prvu loptu, ali ni sada nisam promenio misljenje, dobro to radi! E sad, jos da ga uporedimo sa hardware-om... Pa cu javiti utiske. Mada... hardver je hardver i struja je struja i sitne nepravilnosti su sitne nepravilnosti! I cena je cena!!! Da se ne lazemo!:D

Pozdrav.

Probaj UAD Neve 1073:bounce2: , cak i posle nekkoliko nedelja .... jos uvek sam :da:

Pozdrav

liman021 06-09-2006 05:35 PM

prilikom poredjenja uad neveta i waves ssl-a uadov neve je mnogo glasniji nije mi jasno zasto(ali mnogo glasniji).vrlo verovatno da nisam nesto dobro podesio posto je razlika ogromna u glasnoci ova dva eq-a

perun 06-09-2006 06:37 PM

Quote:

Originally Posted by liman021
naisao sam na novi plugin- eliosound aireq-lik koji je napravio ovaj plag tvrdi da je njegov proizvod bolji od ostalih(najanalognije karakteristike do sada).na tom sajtu postoji cak i grafikon koji poredi ovaj plug sa ostalima.naravno ko na filmu kod njega su sve opcije najjace:cool:

Ono sto nije analogno, sto nema elektroniku u sebi, sto ne trosi struju... MOZE DA ZVUCI ODLICNO!!! Ali ne i ANALOGNO!!!:cool:

liman021 06-09-2006 06:58 PM

to sve stoji. lik je samo hteo da kaze da je softwerska emulacija analognih karakteristika najpreciznija(najbliza realnom) u njegovom ekvilajzeru

idekius 06-09-2006 07:22 PM

1 Attachment(s)
Zato ja i dalje chuvam svoj Tascam Porta One, a imam negde i ekvivalentnog Fostex-a...
...analognog :mrgreen::da:

4 kanala!!!! Eeeeeejjjj!!!! Nije to mala stvar! A ako udjes sa dve bananice u jednu, mozes da snimis cak i 8 :)

sasaristic 06-09-2006 08:00 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Zato ja i dalje chuvam svoj Tascam Porta One, a imam negde i ekvivalentnog Fostex-a...
...analognog :mrgreen::da:

4 kanala!!!! Eeeeeejjjj!!!! Nije to mala stvar! A ako udjes sa dve bananice u jednu, mozes da snimis cak i 8 :)

hehe ..ja sam fostexa (na zalost) prodao pre jedno 13 godina i zamenio ga "spektakularnom" amiga 500.......to su bili dani:) :) :)

idekius 06-09-2006 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic
hehe ..ja sam fostexa (na zalost) prodao pre jedno 13 godina i zamenio ga "spektakularnom" amiga 500.......to su bili dani:) :) :)

Tako si olako presao na digitaliju :confused::rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 12:06 PM.