|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mo?da bi bilo interesantno reći ne?to na ovu temu... Evo video sam novi CD Joksimovića i skapirao da se zove "Ima ne?to u tom ?to me neće?", pa sam se zapitao ko mu je taj u kom ga ona neće ili ?ta već treba da znači rečenica. Ili bi ipak trebalo da naziv glasi "Ima ne?to u TOME ?to me neće?"? Ili ?eljko ima veoma komplikovane ljubavne trouglove?
![]() Onda sam se setio one priče o Bregoviću kako se kladio valjda sa Du?kom Trifunovićem kako niko neće skapirati da je rečenica "Da sam bjelo dugme, mala bi se zakopčala u me" potpuno besmislena i neispravna, kad mu je ovaj rekao da to ne mo?e tako jer ne znači ni?ta. I one manje gluposti tipa "Digni ruku, digni OBADVE" umesto obe (zafalio jedan slog, ?ta da se radi) a ima ih jo? definitivno samo mi ne padaju na pamet.
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
Jebi ga... dikcija.... neke stvari je nemoguce pevati, pa se onda verovatno pravi kompromis, do duse ruzan kompromis...
Ima toga koliko hoces... Npr. losa dikcija u pesmi Muzika na struju-Bajaga... Obrati paznju kako je otpevan deo : "...u ritmu melodije..."
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa, pazi, seti se lokalizma npr. " U tem' Somboru". Svakako se ne radi o necemu nejasnom, ali nacin je neobican- onako, lalinski. Recimo da Joksimovicu fali samo jedan apostrof na kraju i kontekst bi bio vrlo jasan. Ne znam da li ga je stavio ili ne, nisam video CD, ali to bi svakako definisalo ili potvrdilo znacenje. TJ. "Ima neceg' u tom' sto me neces".
Meni, iskreno, zvuci zanimljivo i pomalo arhaicno. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Da, P.S. Po meni je daleko nepravilnije ovo " NESTO", tj. vrlo je nepravilno, bez obzira sto svi cesto tako nesto izgovaramo, reci ima nesto... IMA NECEG' je druga prica.. Ko, Sta- Nesto... Koga, Cega- Necega- Neceg'
To je po meni veca budalastina... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Ma, najjachi je Bora Chorba "dok ja sluzim narodu u VOJSKI"
![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Quote:
" Ima nesto u tome sto me neces od te lazi nacisto umrecu ima nesto u tome sto me neces i u tome sto ja tebe necu " Ako se dobro secam . Nisam slusao Joksimovica . Da li je potpisao Duska kao autora na albumu ? Pozdrav ... Last edited by kompozitor; 31-12-2005 at 10:56 AM. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu? | djbogdan | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 7 | 02-11-2009 07:19 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
koja glupost!!!! LAP i domaća slova | bassystem | Audio Software | 11 | 11-12-2008 11:28 PM |
Tutoriali na domaćem jeziku | R A V E N | Tutorijali | 0 | 17-04-2007 12:49 PM |
Muzicari na domacoj sceni | Mitjovan | Dragan Ivanović | 2 | 10-03-2007 02:53 PM |