Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-12-2005, 01:32 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom

Evo, problemcica.. naravno, nije nerjesiv ali mozda postoji neka opcija kojom se to moze automatski.

Znaci, imam vecu brojku MONO audio traka koje zelim ucitati u cubase. Kad se radi o stereo trakama sve on to ok obavi, odaberem ih, pita me da li hocu sve u jednu traku ili zasebno i to je to. Ali UVIJEK SVE STAVLJA U STEREO TRAKE cak i onda kad zelim importirati te mono trake.
Probala sam s time da mu prvu otvorim (pa u smislu, sad ce po principu settinga posljednje i ostale otvarati), ali nista, on otvori sve opet u stereo trakama.
Znaci, pitanje je tj. dva su:
1) Kako se moze ucitati-importirati vise mono traka odjednom a da ih on rasporedi u MONO trake, ne stereo (a da nisam morala prethodno mu pootvarati mono trake jer to traje)?
2) Ili kako da kad je vec ucitao u stereo traku moj mono wav - promjenim njemu naknadno traku u mono?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Naravno, mogu ucitati jednu po jednu... ali ima ih 20, a ja mrzim jednolicne radnje (sigurno nisam jedina).
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2005, 01:40 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom

znam da je glupo, ali sta bi falilo ako se importuju na stereo kanale.......levi i desni kanal ce biti identicni i time efektivno mono...
Old 17-12-2005, 01:44 PM   #3
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

Pa ne traje to...umesto da otvaras jednu po jednu traku imas kliknes lepo desnim dugmetom misa odes na ADD TRACK odes dole na kraju na MULTIPLE i kazes mu da otvori 20 audio-mono track-ova ...to traje oko 5-7 sekundi ....i kad budes importovala 20 trackova on ce da ih razbaca u posebne ako mu tako kazes. ajd' pozdrav
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2005, 02:04 PM   #4
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by bezsmisla
Pa ne traje to...umesto da otvaras jednu po jednu traku imas kliknes lepo desnim dugmetom misa odes na ADD TRACK odes dole na kraju na MULTIPLE i kazes mu da otvori 20 audio-mono track-ova ...to traje oko 5-7 sekundi ....i kad budes importovala 20 trackova on ce da ih razbaca u posebne ako mu tako kazes. ajd' pozdrav
:<> Točno to mi treba, odlicno!
Hvala na brzim odgovorima (znala sam da mora postojati nesto tako jednostavno s jednim klikom rjeseno)... taman sam umjesto da poku?am naći sama rje?enje, ne?to pojela dok ste mi vi odgovorili.
Old 17-12-2005, 02:26 PM   #5
kompozitor
Guest

Dovoljno je da imas jednu mono traku na koju importujes wav .

Odberes Diferent tracks .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 17-12-2005, 02:32 PM   #6
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by kompozitor
Dovoljno je da imas jednu mono traku na koju importujes wav .

Odberes Diferent tracks .

Pozdrav ...
Točno. I onda u tu prvu otvorenu traku ubaci mono i sve ostale su mu stereo.
Old 17-12-2005, 02:35 PM   #7
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Nego, sjetih se zasto ni ova opcija sa ADD MULTIPLE TRACKS ne odgovara u ovom slucaju. Jer u tom slucaju on to sve lijepo ubaci i ok.. nego mi ne ubaci imena traka kao kad mu je prazno a on dodaje svoje koliko treba. A upisivati ponovno imena je opet za poludit. Osim toga, u imenima traka mi pise i na kojoj su mjeri pa tako samo upisem i sve je spremno... ovako moram provjeravati lijevo, desno. Ma jbg...
Old 17-12-2005, 02:50 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

A kako ti to importuje? wav-ove?
Kod mene kada u prazan aran?man na mesto gde nema nikakvih track-ova direktno iz explorera prenesem vi?e mono wav-ova, on mi automatski napravi mono trake... Dapače ne razumem kako uop?te mono wav mo?e da ti postane stereo???
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2005, 03:25 PM   #9
kompozitor
Guest

Quote:
Originally Posted by ANITA
Točno. I onda u tu prvu otvorenu traku ubaci mono i sve ostale su mu stereo.
Ne kontam . Proveravao sam . Kod mene radi .

Verovatno je nesto do Program Setup , neko podesavanje , pogledacu .

Koju verziju programa imas ?

Pozdrav ...

EDIT :

Otvorio sam 1 stereo traku i importovao 5 mono fajlova .
Samo prva je bila stereo sve ostale su bile mono .

Radim sa Cubase 3 . Verovatno koristis 2 .

Last edited by kompozitor; 17-12-2005 at 03:32 PM.
  Reply With Quote
Old 17-12-2005, 08:26 PM   #10
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
A kako ti to importuje? wav-ove?
Kod mene kada u prazan aran?man na mesto gde nema nikakvih track-ova direktno iz explorera prenesem vi?e mono wav-ova, on mi automatski napravi mono trake... Dapače ne razumem kako uop?te mono wav mo?e da ti postane stereo???
U kojem smislu mislis direktno iz expolorera? Bez opcije IMPORT? Samo povuces (kako se moze npr. u wavelabu) u projekt?

Moj projekt je vec pun i stereo i mono traka (i htjela sam dodati jos neke)! Da otvaram u novi projekt, vjerojatno bi otvorio po setingu otvorene trake, ali ovako u cijeli raznolik projekt ne ide... U tome je stvar zasto experiment na praznom projectu ne djeluje isto i vama pali ovo sto meni ne pali (jedino trebam provjeriti ovo Dushanovo povlacenje)

A mono wav pretvori u stereo i to tako ako sam panirala i tako exportirala da napravi lijevu traku jacom od desne... a ne normalno da bude mono koji je npr. R27 paniran kao sto se dogada kad otvori u mono.

Ma dobro... ovo je blesav problem... i mora biti jednostavno rjesenje. Jednostavno odbijam sluziti programima i izvrsavati jednolicne radnje. To je posao za robote, ne ljude.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules