Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2005, 12:14 AM   #1
LORD
Junior Member

Default Hitno MIDI u MP3 ili WAV

Javio mi se veoma "hitan" posao, koji do sada nisam imao potrebe da radim. Treba da konvertujem vi?e midi fajlova u mp3 ili wav. Na?ao sam nabrzinu neki Direct Midi to MP3 Converter, alo nije to to - javlja se neki brum i krčanje u konvertovanom fajlu! Zamolio bih Vas za pomoć, po?to mi je stvarno hitna stvar. Kako i čime da sredim i zavr?im ovo najbolje i najkvalitetnije /koliko je to moguće.../ Najlep?e hvala i pozdrav.
LORD is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 12:24 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Hitno MIDI u MP3 ili WAV

MIDI ne biti zvuk. MIDI biti note. MIDI traziti neki sekvencer, a sekvencer traziti SEMPLER pa teko onda dobiti zvuk.
Iliti, ucitaj ga u Cubase/Sonar/STAGOD, i rasporedi ga na neke zvukove (zavisi sta je sadrzaj midi fajla), pa ces tek ondak moci da to renderujes u wav, pa dalje gde god oces
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 12:29 AM   #3
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by LORD
Javio mi se veoma "hitan" posao, koji do sada nisam imao potrebe da radim. Treba da konvertujem vi?e midi fajlova u mp3 ili wav. Na?ao sam nabrzinu neki Direct Midi to MP3 Converter, alo nije to to - javlja se neki brum i krčanje u konvertovanom fajlu! Zamolio bih Vas za pomoć, po?to mi je stvarno hitna stvar. Kako i čime da sredim i zavr?im ovo najbolje i najkvalitetnije /koliko je to moguće.../ Najlep?e hvala i pozdrav.
Krchanje i brum ti se javlja vjerovatno iz razloga sto ti pomenuti programcic "renderuje" (odnosno ne renderuje uopste) snimajuci signal preko zvucne kartice analogno (pa pri tom, ako je jos kartica "integrusa" pokupis sve shumove hardvera sa ovoga svijeta ). Kao sto rece Arthur uzmi neki sikvencer, najbolje Sonar, jer u njemu imas dobre SoundFont2 "semplere" , uzmi od prvog drugara koji ima SBLive ili Audigy genericki GM soundfont, prekopiraj ga sebi, ucitaj u svoj sonar, izrenderuj (exportuj to wav) i mislim da ces biti zadovoljan.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 12:44 AM   #4
LORD
Junior Member

Prijatelji i kolege, hvala Vam stvarno na brzom odgovoru. Diviner je tačno rekao - zvučna je na ovom kompu te?ka integru?a, pa zato i "dodaje" svoje umetničke radove Naravno da ću uraditi kako ste i ti i Arthur rekli, ali već sam rekao - iza?lo je nepredvidjeno i vrlo hitno, a ovde gde sam trenutno nemam odgovarajuću opremu i zato sam mislio da nekako zavr?im posao najbr?e ?to mo?e....Nekim manjim i jednostavnijim programom, ali izgleda da neće moći....... Hvala Vam puno jo? jednom i veliki pozdrav.
Old 15-12-2005, 01:00 AM   #5
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Probaj ovo parce softwera
http://midconverter.com/midi-to-mp3.shtml
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 01:11 AM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Baci pogled na ovo sto ti Mogli predlozi...Potrazi malo po netu i forumima (probaj i na ovom forumu, ali koristi search na google npr. site:rumski.com trazenarijec), siguran sam da mozes naci i takvih alatki (koje rade konverziju principom renderovanja nekakve njihove GM (general MIDI) banke.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 01:17 AM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Pa ja sam to radio jos kad sam bio mali...losu karticu ladno vadi sinteza zvuka koju ima mali program YAMAHA.S-YXG50, samo sto treba naci verziju koja radi na XP.

Evo to je ova verzija -
Yamaha SoftSynthesizer S-YXG50 v4 (MIDI) Win98SE.ME.2000.XP .exe.

Last edited by Mogli; 15-12-2005 at 01:34 AM.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 01:54 AM   #8
LORD
Junior Member

Prijatelji, opet hvala i idemo redom, da bih bio precizniji i razumljiviji /Radim tri posla istovremeno.....u frci i gu?vi/ Diviner, pretra?ivao sam ja sve i sva?ta searchem, ali nalazim samo trial verzije, koje su uglavnom limitirane, jedna je čak bila samo na 60 sekundi! Tra?io sam i na ovaj forum, ali ni?ta nisam na?ao, pa zato i pitam Vas da bi i?lo ?to br?e, razumete me sigurno. Mogli, ovo ?to si mi dao, ide vidim na E-mule. Ja i radim sa torrentima i P2P, najvi?e koristim BitComet za velike stvari, ali niti tamo ni?ta nema! To me je i zbunilo jo? vi?e! /Nadam se da nije zabranjeno pričati o P2P..../ Taj program sam i na?ao tamo - to je bilo sve express... A ka?em, nisam trenutno u stanju da to radim profesionalno /Cubase i sl/, a i nije takva potreba da to mora biti studijskog kvaliteta. Zato i tra?im neki "namenski programčić", da ga tako nazovemo, samo da se posao zavr?i. Ako znate ne?to drugari - pomagajte i hvala Vam - stvarno.
Old 15-12-2005, 02:56 AM   #9
Patalo
Member

Patalo's Avatar

Probaj naci na tim tvojim stranicama neki manji seq (ma da i sx2 nije mnogo veliki), pa instaliraj edirol canvas ili orchestral, pa Asio4all (ASIO driver za sve kartice), pa Export-uj u sta hoces i to je cela prica, ali sigurna. Nesto brze od toga mi ne pada napamet......
Patalo is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2005, 01:02 PM   #10
LORD
Junior Member

Patalo pozdrav, hvala i tebi i da zna? oraspolo?io si me onim: "Na tim tvojim stranicama....." Јо? i da su moje, dobro bi bilo... Nemoj da se ljuti?, dobronamerna ?ala u celoj frci Inače P2P mre?e su /valjda/ uzajamno i dobrovoljno razmenjivanje fajlova, to svi otprilike znamo, evo i časopis BUG koji izmedju druge uzimam redovno, imao je i temu broja P2P sa svim programima i uputstvima. Ne ?elim da idem off, ali ipak mislim da to ne treba me?ati sa WAREZIMA, mada nekim provajderima i ovo smeta pa isključuju....... Da se vratimo na problem. Tačno si mi i odlično opisao proceduru i alate, a tako ne?to bih i ja uradio - ali rekao sam - da sam u svojim "radnim prostorijama". Tada ASIO4All mi ne bi ni bili potrebni, ali trenutno sam na tudjem kompu u drugom gradu i ne mogu ga "opterećivati" sa Cubaseom itd.itd. Razume? me, nadam se. To sve im posle neće biti potrebno, a nema smisla da trpam ljudima nepotrebne stvari, za koje bukvalno nisu ni čuli, a za sitan posao od 30-tak fajlova! Zato, ponavljam opet - i tra?io sam ne?to "malo" ?to će odraditi posao - i ne toliko profesionalno, ali ne i da "krči i pucketa" kao ?to radi OVO ?to sam na?ao. U svakom slučaju - najlep?e hvala za razumevanje i za pomoć, koju cenim i po?tujem najvi?e od svega. Pozdrav.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules