|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
evo razmi?ljam pomalo o kupovini nekog rolandovog modula da malo upotpunim svoje va sinteve s klasikom...ali,razmi?ljam prvenstveno o jv seriji i to 2080-netko ?e se pitati za?to stariji sint,e pa....goldy-ev timeless ima jedne od najljep?ih padova i stringsa,a dobar dio je s jv serije,prodigy kojeg obo?avam je isto to koristio i albumi(jilted generation)mi odli?no zvu?e.stariji rnb,hip hop i ostalo,sve je dobrim dijelom snimano s jv serijom.nova xv serija ima samo vi?e nabrijane semplove(nekima i pre?isto i sterilno dok drugima ni to nije dovoljno).radim elektronsku glazbu i stvarno me zanima va?e mi?ljenje-da li je to dobra kupovina(sad je i dosta jeftinije)ili da pogledam xv ili triton,e-mu seriju? hvala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Meni je isto interesantan roland , mada bih uzeo jos starijeg i jeftinijeg jv ( ne znam tacan naziv ) . Mislim da je i stariji roland upotrebljiv ; ovaj o kome pricas mora biti bolji . Da li neko zna kako se krecu cene starijeg rolanda ?
Ovaj o kome pricam ( mislim da je jv 1080 ) ima idealan sint bas , dobar bras , dobro celo , obou , sollidan bubanj ... Sve boje su ciste i jasne ali sintetizovane ( mana ) . Mana je i sto ima samo 8 kanala . Ali ako je cena realna (tj. niska ) . Vredi ga uzeti samo zbog sint basa ( po meni ) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
imam poslednji i najmanji model iz jv serije - 1010... ma superica, bas ga volim... :P 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
najbolji Rolandov digitalni modul (ROMpler) ikad napravljen je JD990. pojacani rack od legendarnog JD800 sintesajzera. Najbolji digitalni filteri koje je Roland ikad stavio u sint. Ambient, digital, mutni, ostri pad.. kakav oces. legendarna pad masina. To je bio jedini Rolandov high end digitalni modul - sve do pojave Fantom XR. radi isto na 44kHz, za razliku od cijele 'mutnije' JV serije (32kHz) ali, vrlo bitno, nema taj problem sa ostrinom i tankocom. naime, cim je izasao XV5050 i XR isao sam ih probati kao moguce nasljednike od JD990, ali to je sve preostro, tanko i nepotrebno 'nabrijano'. filteri zvuce ko VST instrument.
dlukace, posto radis elektroniku cini mi se da ti je vaznije da sint ima kvalitetnu i mocnu sint 'arhitekturu' da mozes raditi svoje soundove, nego da ima brdo klavira i orgulja. (ako je ovo drugo prioritet , onda Motif Rack ili novi Motif ES RACK). Koristim JD990 vec 12 godina, i skoro da nema track-a na kojem ga nisam negdje stavio. odlicno se 'blenda' sa pravom analogijom a i sa drugim digitalcima kao sto su XT ili FS1R. ako pogledas malo vani forume vidjeces da je to - klasika. ako te zanima da ga cujes: http://www.babic.com/SYN/JD990-Patches.mp3 http://www.babic.com/SYN/JD990-BladeOfGlass.mp3 ili poslusaj Vangelis "The City" i "Voices" albume. rane 90te. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
clusterchord-hvala stari! ma ja jaaaako dobro znam za jd 990 po?to sam ga tra?io po oglasima punih godinu dana(kad sam imao malo vi?e love).koriste ga svi-od prodigya do vangelissa ,ken ishi(jd800) itd.meni je to isto najbolje od rolanda i uz wavestation a/d najbolja pad ma?ina,ali ne?e ga nitko prodati u tome je ?tos...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ako ikad postanem lopov to ce biti ili zbog 990-ke ili zbog tr-909 nema druge....
Ako necete da ih prodate onda ih bolje ne prijavljujte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ja imam xp30, sto ti je u stvari jv 2080 + session + orchestral + techno prosirenje, i ne bi ga nikad menjao... Pre nego sto sam ga uzeo sam ga poredio sa Tritonom LE, i ipak se na kraju odlucio za ovo, i nije mi zao... Triton LE ima novije semplove, mozes cak ubacivati i neke svoje, ali tu mast kakvu imaju ovi rolandi, jos nisam cuo.
Glasam za 2080. :roll: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Prvo bi zamolio sve na forumu da ne pisu o stvarima o kojima nisu bar malo sigurni. Kakvih 8 kanala, Milose?!? Jv 1080 je 16-multitimbralna sprava (ako si na to mislio ) i ima 16 layera.
Inace, slazem se sa svim gore navedenim i za jd990 i wavestation i xp30.... Ipak, toplo preporucujem JV1080. Ne kazem da je bolji od 2080, ali mislim da mu je cena po oglasima nerealno niska. Ja sam svoj prodao pre dva meseca, ali moram ga ponovo kupiti. Ne treba od toga ocekivati cudo, ali kad treba brzo skuckati neki aranzman tu je neprevazidjen. U svakoj pesmi se nadje i za njega po nesto. Za svirke odlican, pogotovo kao xp30-60-80. Malo me nervira njegov reverb , ali cu verovatno sutra da ga pazarim. Najbolja boja a71( ili bese 72) , cuvena roland fantasia. U poredjenju sa triton le( koji sad imam).... stvar ukusa. Tritona vadi sempler, inace nista posebno. Drugo , za rolanda farbi na netu na milione. Mozda gresim, ali mislim da je JV1080 najprodavaniji i najrasprostranjeniji modul. Nikad nisam video ni jedan midi studio bez njega (ili 2080). Preporuka1: izbegavati jv1010 i xv2020- iako su na papiru isti sa vecom bracom, zvuce neuporedivo losije( pretpostavljam da je to zbog uzasnih d/a) . Preporuka2- obavezno uzeti i koje prosirenje. Meni je favorit Session, ali su dobri i POP i Orchestral. Mrzim sto cu to reci, ali jv1080 vam je kao GOLF 2( koji ne bi vozio u zivotu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
@OFF , ja sam i napisao na pocetku posta da ne znam tacan naziv . Taj modul sam slusao kod poznanika i bio sam zadovoljan sa onim sto sam cuo . Takodje znam da se moze dobiti povoljno ; zato sam napisao da ga vredi uzeti iako ne znam neke tehnicke detalje : znam ono najbitnije - dobra stvar za male pare .
Koliko kosta trenutno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
BTW
Kupio bih neko prosirenje ya JV seriju(session,pop........) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rolandovi proizvodi | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 16-01-2009 12:15 AM |
API 500 Moduli? | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 13-03-2008 06:59 PM |
Novi CW moduli... | idekius | DSP forum | 13 | 05-04-2005 02:42 PM |