|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul
![]() Mogu misliti kako sprava tek radi
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
UAD je 300 e ...... tako da stvarno nema potrebe da se uzdzavas
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
300????
![]() ?ako ga imas negde za te pare, baci neki PM
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Javi se Idekiusu , ako ima dobru volju ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
pretpostavljam da su impulsi sa noisevault-a..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Da se ispravim prvo! Nije 1500$ nego 2500$! E sad , kako to mislim, prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A. Ja verujem da ga ljudi koriste, kad bih imao stvarno gomile para da ulozim, ulozio bih u analogiju ali bih LA 2A verovatno preskocio! Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne.. U tome je i glavna problematika u celoj filozofiji digi-analog-digi postprodukcije. U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ?? LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.. A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala. Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao.. Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%! Odprilike sam to tako nekako mislio ![]() Pozdrav! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Urei 1178 | toxic_codex | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 03-03-2009 01:19 AM |
Urei 1176LN+Tube Tech+Ensoniq Paris+Behringer | idekius | Razno | 15 | 19-06-2006 04:24 PM |
Urei 1176 Ln | Splico | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 21-08-2005 11:15 AM |