Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2005, 10:47 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default UREI Impulsi

Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul
Mogu misliti kako sprava tek radi
Old 09-06-2005, 08:07 PM   #2
Max
Pro Member

UAD je 300 e ...... tako da stvarno nema potrebe da se uzdzavas

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2005, 08:31 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

300????
?ako ga imas negde za te pare, baci neki PM
Old 09-06-2005, 08:41 PM   #4
Max
Pro Member

Javi se Idekiusu , ako ima dobru volju ...
Old 10-06-2005, 08:03 AM   #5
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Default Re: UREI Impulsi

Quote:
Originally Posted by OFF
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul
Mogu misliti kako sprava tek radi
Gde ima download tih iNpulsa?
dacko is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 10:14 AM   #6
Color
Senior Member

Color's Avatar

Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Color is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 10:37 AM   #7
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

pretpostavljam da su impulsi sa noisevault-a..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 11:51 AM   #8
Max
Pro Member

Quote:
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?

A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?

Pozdrav
Old 10-06-2005, 11:54 AM   #9
Max
Pro Member

Quote:
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu
Ako sam dobro upoznat sa impulsima se ne moze raditi kompresija .... tako da zapravo ti samo dodajes boju koju odredjeni eq pravi na odredjenom signalu ..... mislim da se pri kompresiji jos svasta nesto desi .... tako da ipak treba odvojiti malo para kupiti barem karticu ..... pa onda zezanje 8)

Pozdrav
Old 10-06-2005, 12:56 PM   #10
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Quote:
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?

A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?

Pozdrav

Da se ispravim prvo! Nije 1500$ nego 2500$!

E sad , kako to mislim, prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A. Ja verujem da ga ljudi koriste, kad bih imao stvarno gomile para da ulozim, ulozio bih u analogiju ali bih LA 2A verovatno preskocio! Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..

U tome je i glavna problematika u celoj filozofiji digi-analog-digi postprodukcije. U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.. A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala. Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao.. Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!

Odprilike sam to tako nekako mislio

Pozdrav!
Color is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules