Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   UREI Impulsi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11528)

OFF 07-06-2005 10:47 PM

UREI Impulsi

Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul :)
Mogu misliti kako sprava tek radi

Max 09-06-2005 08:07 PM

UAD je 300 e ...... tako da stvarno nema potrebe da se uzdzavas :wink:

Pozdrav

OFF 09-06-2005 08:31 PM

300???? :)
?ako ga imas negde za te pare, baci neki PM

Max 09-06-2005 08:41 PM

Javi se Idekiusu , ako ima dobru volju ...

dacko 10-06-2005 08:03 AM

Re: UREI Impulsi

Quote:

Originally Posted by OFF
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul :)
Mogu misliti kako sprava tek radi

Gde ima download tih iNpulsa? :twisted:

Color 10-06-2005 10:14 AM

Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$ :wink:

lesha 10-06-2005 10:37 AM

pretpostavljam da su impulsi sa noisevault-a..

Max 10-06-2005 11:51 AM

Quote:

Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?

A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?

Pozdrav

Max 10-06-2005 11:54 AM

Quote:

Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu
Ako sam dobro upoznat sa impulsima se ne moze raditi kompresija .... tako da zapravo ti samo dodajes boju koju odredjeni eq pravi na odredjenom signalu ..... mislim da se pri kompresiji jos svasta nesto desi .... tako da ipak treba odvojiti malo para kupiti barem karticu ..... pa onda zezanje 8)

Pozdrav

Color 10-06-2005 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Quote:

Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?

A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?

Pozdrav

Da se ispravim prvo! Nije 1500$ nego 2500$!

E sad , kako to mislim, prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A. Ja verujem da ga ljudi koriste, kad bih imao stvarno gomile para da ulozim, ulozio bih u analogiju ali bih LA 2A verovatno preskocio! Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..

U tome je i glavna problematika u celoj filozofiji digi-analog-digi postprodukcije. U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.. A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala. Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao.. Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!

Odprilike sam to tako nekako mislio :wink:

Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 03:29 PM.