Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2005, 08:15 PM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Oberheim OBXA mp3

kako sam tek nedavno uspio popraviti i srediti OBXA , odlucio sam napraviti nekoliko mp3-ova, obzirom da me vec dosta ljudi na Harmony Central forumu, a i ovdje, pitalo kako zvuci, pa eto ako nekog zanima ..

slozio sam par soundova koji po meni predstavljaju njegov tipican zvuk. od efekata tu i tamo ima malo delay-a i normalno malo limitinga.

reso-porta
lead+poly
12dBfilterbass
12dBbass tweak
lfo>PWM
CEM pads
mutepad
polysynth1
bass+pad
spacepad

Last edited by clusterchord; 09-11-2005 at 12:24 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 09:06 PM   #2
Altek
Member

Altek's Avatar

Fantastican sound !!!!! OBXa je legenda ....filteri, sirina, topao zvuk ..... zaista sjajno.

Vredi par bubrega zar ne??
Altek is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 09:43 PM   #3
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

bruka
lesha is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 07:43 PM   #4
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Da li imas problema sa rastimavanjem? Prijatelji su ga kupili, u vrhunskom stanju, nije dirnut ali je sav rastiman. Neki kazu da bi trebalo promijeniti sve elektrolite jer su ovi prastari unutra. Imas li iskustva sa tim?
Goran is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2005, 03:54 AM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Goran
Da li imas problema sa rastimavanjem? Prijatelji su ga kupili, u vrhunskom stanju, nije dirnut ali je sav rastiman. Neki kazu da bi trebalo promijeniti sve elektrolite jer su ovi prastari unutra. Imas li iskustva sa tim?
imao sam kad je stigao. ali nista krupno. da, treba zamijeniti sve kondenzatore u njemu, nije nuzno, ali je pametno - elektroliti "zive" oko 17-20 godina, a ovo je sint iz 1981, pa prema tome.. jer sa starim elektrolitima zan bit gotovo nemoguce zadrzati stim.

nakon sto sam zamijenio kond. , napravio sam "kalibraciju" po service manualu - imas ga na netu. tocku po tocku. trebalo mi je jedno sat dva. kalibracija nije nista drugo do stimanje trimera na voice-boardu od vco1, vco2, zatim filtera i rezonance ako se cuju varijacije medju voice-vima. stima se u odnosu na neku referetnu tocku - sve pise u manualu.

nakon toga jednostavno kad ga koristis (ili mices negdje, makar nije bas preporucljivo) zveknes "auto-tune" i jos jednom nakon 15min kad se ugrije. ali to nije problem, on je cijelo vrijeme unutar granica 'upotrebljivosti' - jednosatvno kad malo ode lupis auto tune i to je to.

vco se stima po jednom referentnom , slusajuci frekvenciju 'beating'-a tj. interferenciju. to je prava analogija i nemoguce je namjestiti 100% tocno, jer sve vrijednosti pomalo 'fluktuiraju' - u tome i je draz i "debljina" tog sinta. (i svakog drugog vintage-a) . kad bi i bilo skroz tocno - zvuc'o bi za nista..

ovi demosi su napravljeni sa solidnim stimom, ali mozda moze i bolje.

neki put znaju trimeri otic kvragu - nedaju se fino namjestit - tad ga odlemis, zamijenis i to je to. ja nisam imao s tim problema.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules