Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-07-2010, 04:54 AM   #1
enter
Junior Member

Default ASIO driver

Mozda je ovo vama ludo pitanje al dali se asio driveri iskljucuju tokom miksa ili sam ja nesto krivo pokapirao? znaci ne mislim na recording, samo mix in the box?
enter is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2010, 04:58 AM   #2
enter
Junior Member

Default Re: ASIO driver

Quote:
Originally Posted by enter View Post
Mozda je ovo vama ludo pitanje al dali se asio driveri iskljucuju tokom miksa ili sam ja nesto krivo pokapirao? znaci ne mislim na recording, samo mix in the box?
kako da iskljucim direktan zvuk jer mi se dupla sa asio i onda stvara tu faking distorziju.
Old 17-07-2010, 01:49 PM   #3
enter
Junior Member

zar niko nezna rjesenje?
Old 17-07-2010, 02:15 PM   #4
kejkz
banned

Pre svega, nisi dovoljno precizno postavio pitanje. Pominje? ASIO drajver, ali ne ka?e? koji softver sa njim koristi?: Cubase/Nuendo, Samplitude, Sonar...?
Takođe nisi naveo uop?te koja je audio karta u pitanju... stvarno ti niko ne mo?e pomoći dok ne bude? precizniji u čemu je problem.
Old 17-07-2010, 02:28 PM   #5
enter
Junior Member

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Pre svega, nisi dovoljno precizno postavio pitanje. Pominje? ASIO drajver, ali ne ka?e? koji softver sa njim koristi?: Cubase/Nuendo, Samplitude, Sonar...?
Takođe nisi naveo uop?te koja je audio karta u pitanju... stvarno ti niko ne mo?e pomoći dok ne bude? precizniji u čemu je problem.
koristim cubase. u pitanju je creative xfi. pa dogada mi se neki cudni overload na izlazu iz programa ko da se kanali od asio duplaju preko obicnog i onda na kraju dobim sranje sve puno clipanja i cega sve ne.

ljudi pomoc jucer je dosla fireface 800 a nisam rijesio ovaj problem.
Old 17-07-2010, 03:33 PM   #6
enter
Junior Member

mix mi je pun distorzije i clipinga, sad neznam u cemu bi bio problem?
Old 17-07-2010, 04:00 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

tvoje neznanje i loše poznavanje softwera i hardwarea koji koristiš. Kreni ispočetka. Proveri sve VST outpute kuda ti idu i kuda se vraćaju. Pročitaj manuale za TotalMix (na FF800).
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2010, 04:14 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ali problem je bio prisutan i sa Creative X-fi koliko sam shvatio... Svakako proveri ulaze \ izlaze...

Dosta si sturo napisao sta te muci, ako hoces pomoc prvo napisi detaljnije kad se javlja clip, kako si vezao, da li je dobro povezano (ulaz - izlaz) koji windows, pa onda taj X-FI ima svoj mikser, pogledaj da li ima nekih dupliranja ulaza i izlaza, da li ti je npr asio izlaz povezan da se vrati nazad u ulaz i stvori krug (feedback loop) ...

Nisi precizirao da li se problem javlja kada hoces da eksportujes miks, ili dok ga radis - tj preslusavas Cubase... Ako je problem sa exportom koji je pokvaren, probaj sledece :

Prvo - proveri da nije mozda ostala ukljucena opcija da vrati trek nazad u projekat i time duplira sve (ne znam na kom si nivou znanja pa cu sve napisati) - u samom export prozoru imas one dve opcije - Import into project, pa audio track i pool - iskljuci...

Drugo - mozda je mix i ok, ali problem bude u preslusavanju jer je mozda audio format za export neki nestandardan (24 bit i sl...) a kako imas creative koji je prilicno zadrt, to moze da bude problem... Preslusaj miks u WinAmpu, a probaj eksportovati u .wav 16bit 44100KHz ili u mp3...

Trece, iskljuci real time render - isto u prozoru za audio export...

Ako se problem javlja dok radis, tj kad slusas Cubase, onda proveri da li drajver ima premali latency (povecaj bar na 10ms) ili ga zeza nesto direct monitoring (u Devices Asio u cubaseu iskljuci tu opciju pa probaj)... Moze jos stosta da bude, ali probaj ove osnovne opcije...
Old 17-07-2010, 04:19 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

... i nije me mrzelo da sve ovo ispisem?
Old 17-07-2010, 04:21 PM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ama da nije mozda nesto u control roomu upaljeno, skoro se javio neko sa slicnim problemom i resili ste ga
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules