|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo linka jednog od najpoznatijih svetskih proizvodjaca akustickih difuzora:
http://www.rpginc.com/products/index.htm Mislim da dosta toga moze da se uradi i u samogradnji, koristeci postojece oblike i proracune
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Za manje prostore treba gledati na sto vise bass trapova, jer po grafikama koje sam gledao rezultati su bshh...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Evo, pravi mi se jedan difuzor za zadnji zid, cim bude gotovo, okacicu sliku i dati neka merenja sa i bez njega
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ja isto imam ideju kako bih ja difuzirao ( iza ledja i iza monitora ) ali posto nisam bas pri vremenu dobro bi bilo kada bi poslao slike , objasnjenje i merenja ( kako si merio ) pa da ne napravim neku kardinalnu ( da ne kazem glupu ) gresku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mericu akustiku sa i bez difuzora. A njega nisam nesto preterano racunao, nego sam isao prostom logikom, sto vise dimenzija i sto vise pravaca... pa videcemo .
![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Gotov!
Puno drvo, 5 vrsta drveta, sve dascice se rotiraju po zelji, sve su razlicite debljine i dubine. Stoji, naravno, na zadnjem zidu. Dimenzija 2 x 1,2 x 0,15 m
![]() |
#7 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pa postoji vise vrsta bass trapova. Najprakticniji za nas bili bi bass trapovi koji se kace na zidove(uglove, plafon...) i koji apsorbuju niske frekvencije. Oni su na neki nacin prilicno jednostavni, drveni ram u kojem je smesten komad jako guste mineralne(kamene ili bilo koje) vune prekriven tkaninom. Sto vise takvih bass trapova, frekventna slika sobe bice ravnija pogotovo do 300hz gde je generalno i najveci problem kod svih nas.
Postoje i drugi, koji vibriraju ali oni se prave donekle komplikovanije. ![]() Bass trapovi, ovi su doduse komercijalni ali nije ih tesko napraviti. ![]() Panel trapovi maaaalko komplikovaniji ali nije potrebno da budu odmaknuti toliko od zida. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Meni je to idealna fora da sakrijem prozor tacno iza sebe, ali je problem u tome sto mi se estetski ne svidja ovo resenje sa drvetom. Nije mi bas...mozda zato sto mrzim lamperiju, osim u planinskim kucicama... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Difuzori - super link | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 25-09-2009 08:56 AM |
difuzori - shema za pravljenje | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 114 | 23-04-2009 10:01 PM |
ideja | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 02-10-2005 11:11 AM |
ideja | dr.Ru | Vlado Georgiev | 2 | 24-02-2005 12:33 PM |