| 
 | |||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  01-07-2005, 07:34 PM | #1 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
				 |  Difuzori-par ideja 

Evo linka jednog od najpoznatijih svetskih proizvodjaca akustickih difuzora: http://www.rpginc.com/products/index.htm Mislim da dosta toga moze da se uradi i u samogradnji, koristeci postojece oblike i proracune 
				__________________ .....Snimam sve (u)zivo .....   | 
|   |   | 
|  02-07-2005, 11:04 AM | #2 | 
| Member Join Date: Apr 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: Difuzori-par ideja 

Za manje prostore treba gledati na sto vise bass trapova, jer po grafikama koje sam gledao rezultati su bshh...
		 | 
|   |   | 
|  22-08-2005, 04:13 PM | #3 | 

Evo, pravi mi se jedan difuzor za zadnji zid, cim bude gotovo, okacicu sliku i dati neka merenja sa i bez njega

|   |   | 
|  22-08-2005, 04:39 PM | #4 | 
| Member Join Date: Feb 2005 Location: Tenerife 

Ja isto imam ideju kako bih ja difuzirao ( iza ledja i iza monitora ) ali posto nisam bas pri vremenu dobro bi bilo kada bi poslao slike , objasnjenje i merenja ( kako si merio ) pa da ne napravim neku kardinalnu ( da ne kazem glupu ) gresku     | 
|   |   | 
|  22-08-2005, 06:44 PM | #5 | 

Mericu akustiku sa i bez difuzora. A njega nisam nesto preterano racunao, nego sam isao prostom logikom, sto vise dimenzija i sto vise pravaca... pa videcemo .  Bice gotov za par dana i radi se od tvrdog, punog, drveta 
|   |   | 
|  09-09-2005, 07:11 PM | #6 | 

Gotov! Puno drvo, 5 vrsta drveta, sve dascice se rotiraju po zelji, sve su razlicite debljine i dubine. Stoji, naravno, na zadnjem zidu. Dimenzija 2 x 1,2 x 0,15 m 
|   |   | 
|  09-09-2005, 08:27 PM | #7 | |
| ton magistar Join Date: Jun 2003 Location: korcula 
				 |  Re: Difuzori-par ideja Quote: 

__________________ e, sta covek mora da trpi zbog bandita | |
|   |   | 
|  10-09-2005, 12:56 AM | #8 | |
| VIP Member Join Date: Jul 2003 Location: Smederevo 
				 |  Re: Difuzori-par ideja Quote: 
   | |
|   |   | 
|  10-09-2005, 10:16 AM | #9 | 
| Member Join Date: Apr 2005 Location: Beograd 

Pa postoji vise vrsta bass trapova. Najprakticniji za nas bili bi bass trapovi koji se kace na zidove(uglove, plafon...) i koji apsorbuju niske frekvencije. Oni su na neki nacin prilicno jednostavni, drveni ram u kojem je smesten komad jako guste mineralne(kamene ili bilo koje) vune prekriven tkaninom. Sto vise takvih bass trapova, frekventna slika sobe bice ravnija pogotovo do 300hz gde je generalno i najveci problem kod svih nas. Postoje i drugi, koji vibriraju ali oni se prave donekle komplikovanije.  Bass trapovi, ovi su doduse komercijalni ali nije ih tesko napraviti.  Panel trapovi maaaalko komplikovaniji ali nije potrebno da budu odmaknuti toliko od zida. | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Difuzori - super link | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 25-09-2009 09:56 AM | 
| difuzori - shema za pravljenje | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 114 | 23-04-2009 11:01 PM | 
| ideja | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 02-10-2005 12:11 PM | 
| ideja | dr.Ru | Vlado Georgiev | 2 | 24-02-2005 01:33 PM |