|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Potrebna pomoc oko konekcije tj podesavanja dva para monitora u CUBASE okruzenju.
Radi se o dva para monitora, prve spajam analogno a druge digitalno (SPDIF). Do sad sam radio na audiointerface-u ProjectMix, i tu nije bilo problema.. U cubese-u sam na DEVICE/CoONECTIONS/STUDIO add-ovao dva bus-a i podesio prvi Monitor 1 - analog 1L i 2R Monitor 2 - Spdif L+R Zatim u FILE/KEY COMMANDS dodelio precice za Monitor 1 i 2 i to je radilo kako treba. (Na jednu tipku na tastaturi su se ukljucivali i iskljucivali monitori koji su bili povezani na SPIDIF. Pretpostavljam da je to bilo ok jer ProjectMix nije imao svoj mixer, vec se sve podesavalo u cubase-u.) Medjutim ovaj focusrite Liquide 56 na koga sam sada presao ima svoj softverski mikser (MIx Control). Mislim da mi on pravi problem. Sve bi bilo ok i jasno da su mi oba para monitora isla preko analognog out-a., jer ima tamo u tom njenom mikseru "monitor select", ali druge zelim kako rekoh da povezem preko spdif-a. Javlja mi se problem da kada napravim istu konekciju u Cubase-u koju sam i radnije pravio sa ProjectMixom, ne radi kako treba. Precice (select monitors) koje sam stavio na tipke tastature ne funkcionisu, tj ne aktiviraju/deaktiviraju monitore koji idu preko SPDIF-a, vec samo pojacavaju i stisavaju zvuk istih. Kako da napravim da mogu na tastaturi da ukljucujem i iskljucujem monitore koje zelim, ili sada to moram da radim preko softverskog miksera Focusrite-a, sto je smaranje jer moram da klikcem deset puta, dok je ranije to bilo samo jedno dugme na tastaturi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc za kupovinu monitora | drums | Monitoring | 10 | 20-12-2010 05:14 PM |
Pomoc oko izbora monitora! Hitno! | djbogdan | Monitoring | 8 | 21-08-2009 04:05 PM |
MIDI konekcija pomoc...!! | stacato | Audio Software | 2 | 06-04-2009 07:25 PM |
kontrola monitora | gricko | Monitoring | 19 | 24-06-2008 05:31 PM |
Pomoc!!! ReBirth RB338 - kontrola knobova? | abadroza | Computer Hardware | 4 | 19-02-2008 09:59 PM |