|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ne znam jel spada tu, ali da probam:
Zanima me da li je ovo izvedivo. Naime radi se o 2 kanalnom (stereo full track) magnetofonu. Ono ?to bi ja je slijedeće; snimim bubanj na jedan kanal i bacim tu traku na komp. Slu?am bubanj s kompa a na magnetofon snimam bas. Prebacim bas na komp, pa slu?am to dvoje i tako nadograđujem kanal po kanal. Problem ove tehnike je naravno da se traka neće kod svakog poku?aja vrtiti apsolutno jednakom brzinom, pa bi moglo doći do razila?enja. Da li mogu na jedan kanal na traku nasnimiti neki signal iz kompa koji bi onda slu?io u svrhu sinhronizacije, a na drugi snimati materijal koji ?elim? Ideja je 2-kanalac iskoristiti kao vi?ekanalnu ma?inu, a potencijalno gomilanje ?uma mi u ovom slučaju ne prestavlja problem. Po?to se radi o lampa?koj studijskoj ma?ini, neka vi?ekanalna verzija ne dolazi u obzir, a zvuči perfektno i htio bi iskoristiti njegove prednosti. Hvala |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi sinhronizacija | MilTon | Audio Software | 3 | 01-11-2010 09:01 AM |
Vrhunska sinhronizacija | grada27 | Pricaonica | 2 | 22-10-2010 01:07 PM |
Sinhronizacija loopa i........ | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 28-08-2005 04:54 PM |
Softwerska simulacija magnetofona | Zid | Audio Software | 16 | 28-01-2005 10:20 AM |
Pitanje za majstore - MIDI sinhronizacija | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 01-04-2004 10:00 AM |