|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
analogija skuplja pra?inu
![]() kako najbolje čistiti sprave? Ja bas ovih dana planiram rastaviti rack i ocistiti nekako sve...dali je ok ispuhati opremu sa onim komprimiranim zrakom u sprejuza elektroničku opremu? Ako potovi krće, servis ili mogu probati sa kontakt sprejem? Ajde pomozite da ne uni?tim sve ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
hm, najbolje ti je da uzmes usisivac, taj sprej mi je par profi elektronicara zestoko napljuvalo, samo ti nagomila prasinu na jednom mestu (a po marfijevom zakonu, to je uvek na najgorem mogucem mestu...)
najbolja varijanta, ali i ona koja uzima najvise vremena i paznje, ti je da nadjes nekoga ko ima kompresor, onaj veliki sa bocom, i onda da POOTVARAS sve sprave, pa onda usisivac-kompresor-usisivac akcija...nadam se da nemas puno sprava u racku, ali to ti je neki najbolji nacin da ti prasincina ne usere opremu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Kompresor, usisivač, kist, usisivač.
Potovi, rastavit, očistiti alkoholom i opet sastavit ako krckaju, ako su dobri, ne diraj. Znam da je totalno protiv struke, ali od svih kontakt sprejeva WD40 mi je imao najbolje rezultate kod potova, puno bolje nego ovi klasični kontakt sprejevi za elektroniku. Nemoj zaboravit isključit iz struje ![]() Last edited by sira; 16-11-2010 at 08:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
WD40 je strava stvar za ciscenje spoljasnjosti i unutrasnjosti, ali nisam siguran da je dobro da se stavlja na klizne potenciometre, jer ce se kasnije mnogo brze taloziti prasina na njega. Mislim da se treba drzati kontakt spreja, ali naci neki koji je dobar,dakle neki koji ce neko da preporuci,ko se time bavi! Npr cika Boggy bi bio dobar da preporuci nesto ovako,naravno ako zna...
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
NIsam mislio na klizne, zaboravio sam to naglasit, mislio sam na rotacione kod ba? potro?enih potova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa isto je matori... ...nema veze da li je u krug ili pravo...
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
A i vi ga sad pilite, ne bi da sam napisao da je to trajno rješenje, i da svi potenciometri daju "masni zvuk" sa WD-om, ajde lemite nešto
![]() ![]() ![]() Naravno, da se trebaju zamjenit, ali dok naručiš kvalitetni potenciometar, dok on dođe, i dok ga zalemiš prođe i 7-14 dana, a tebi pot treba odmah, e onda ga lijepo naliješ WD-40 om i provrtiš, to se odnosilo na krčanje, ne na čiščenje ![]() ![]() ![]() NIje isto klizni i rotacioni, klizni su otvoreniji i puno više skloni skupljanju prašine od rotacionih Last edited by sira; 17-11-2010 at 01:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ajde ti majstore vise ne lupetaj,potovi na audio spravama se NIKADA ne prskaju WD-om cak i ako si na nekoj cuki pa nemozes do novih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Joj šta volim Corksniffere :
![]() Ne lupetam, lijepo sam sam napisao da je suprotno pravilima struke, i da je to iz osobnog iskustva, ako se netko hoče držat pravila struke ko pijan plota nek se drži, na žalost prije sam radio na radio stanicama koje su koristile totalno izraubanu opremu, i nisu imali ni za plaće, a kamoli za ulaganje u opremu, u takvoj situaciji se snalaziš kako god znaš i umiješ, onim šta imaš (a imaš WD i štafciger i lemilo koje si donio od kuće) Tisuću puta sam na poslu morao improvizirat, pa sam i to radio, ni jedan kontakt sprej neće napravit smanjenje krčanja baš iz razloga zašto struka ne preporuća WD40 - ne radi zaštitni sloj, taj isti zaštitni sloj je ljepljiv i poslije će skupiti više prvljaštine nego površina tretirana WD-om, ako ti pot na programskom pultu zajebaje poprskaš ga kontakt sprejom i nakon pola sata ga možeš opet prskat, s WD-om će držat duže, taman dok namoliš direktora da ti odobri buđet da možeš naručit dijelove da ga ih zamjeniš, prije toga ga rastaviš i očistiš na pultu koji radi jer drugog nemaš. Last edited by sira; 17-11-2010 at 08:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruDAW ONE - instalacija i odrzavanje | boggy | Computer Hardware | 19 | 27-07-2010 01:07 PM |