|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Da li ima smisla praviti od sobe dimenzija 4 x 2.1 metara, pravougaonog oblika, bez ikakvih zakosenja tavanice i sl, nekakvu sobu za rad - ne za snimanje, bez ikakvih vocal boothova i sl..., samo miks.
Negde sam citao da pravougaona soba, narocito tako uzana ima generalno jako los odziv... Da li bi imalo smisla da se pregradi, tj napravi malo manji, ali "kockastiji" deo za reziju - tipa 3m x 2.1m ? Znam da je prostor jako mali, ali to je sve sto imam ![]()
![]() |
#2 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Zanimljivo je da su mi bas to skoro rekli na prilicno autoritativnom mestu... i to je po mom misljenju potpuno naopako postavljen problem.... ako duguljasta soba lose zvuci.... [niko to ne spori] ........ besmisleno je pregraditi je ZIDOM i napraviti od neke agonije nista manju, bolje je deo tog "duguljastog" dela pretvoriti u dzinovski bass trap. Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Hvala, jasno da cu trebati da tretiram sobu akusticki, ali plasio sam se da li je pametno i pocinjati. Gledao sam slicne postove, ali nisam primetio da je iko imao bas toliko uzanu prostoriju (mozda jeste, nisam bas sve proverio)
Osnnovni cilj je da deo posla prenesem kuci, jer mi je neopisivo lakse i komfornije da radim u kucnom okruzenju... Ne ocekujem previse, za pocetak komocija rada u "svom" prostoru, ali ako ta akustika bude porazavajuce losa, onda... Po mom (akusticki laickom) misljenju, najvise problema ima u donjim frekvencijama. Prosetao sam zvucnik po sobi cisto da vidim sta se desava i desava se to da bas "luduje"... Takodje sam procitao, da treba naci neko mesto gde zvucnik lepo "lezi", tj, gde se najmanje oseca uticaj raznih odjeka (Franko Pankov tutorijal), pa cu probati. Pretrescu jos temeljnije forum, ako se ipak odlucim za rad, javitcu se sa konkretnim pitanjima... Hvala, pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-11-2010 at 08:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Znam da male sobe nisu dobre... ali niko vise nema para za velike Quote:
I da, sto konkretnija pitanja budes postavio to ces dobiti konkretnije odgovore.... pozdrav bogi p.s. promenio sam ime threada posto je prethodno bilo potpuno neasocijativno
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 26-11-2010 at 08:31 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Hvala na brzim odgovorima. Pozz !
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |