Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-11-2009, 01:11 PM   #1
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Default Sta se desava?

Morao sam da otvorim ovu temu, apsolutno mi nije namera da opet pokrenem nerodnjacko-nenarodnjacki rat. Jasno mi je da narodnjaci piche 200 na sat i da grabe sve sto im je pred ustima ali mi nikako ne ide u glavu da ova druga strana TOLIKO ne funkcionise

SRBIJA NECE "THE ABSOLUTE"
Dragi prijatelji iz Srbije,

Imam jedno obavestenje za vas u vezi mog novog albuma "The Absolute" koji treba da izadje 4. Decembra 2009 za Lion Music.

Nazalost i pored mojih napora da taj novi album bude legalnim kanalima dostupan i vama u Srbiji - to se nece desiti.

Na moju licnu inicijativu izdavac Lion Music je ponudio skoro svim (!) srpskim izdavackim kucama moj album kao sublicencno izdanje za domace trziste ili bar za regionalnu distribuciju i nijedan srpski izdavac nije bio raspolozen za saradnju.

Nisu trazeni nikakvi extra uslovi s moje strane ili slicno vec jednostavno srpska strana nije uopste bila zainteresovana za distribuciju mog izdanja tamo kod vas u Srbiji iako sam ja prilicno cenjen beogradski gitarista i jedan od malobrojnih da nesto radi u inostranstvu.

Hteo sam samo da licno od mene cujete o stanju stvari i pravim razlozima buduce nedostupnosti "The Absolute" na srpskom trzistu.

Borislav Mitic
Old 21-11-2009, 01:12 PM   #2
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Default Re: Sta se desava?

i

SRBIJA ODBIJA BORISLAVA MITICA
Dragi internet prijatelji iz Srbije,

Zelim da vas ovim putem obavestim da po svemu sudeci nece biti mojih nastupa ili koncerata u Srbiji 2010g.

S obzirom da imam novi album "The Absolute" dosta vas me je pitalo za mogucnost serije koncerata u Srbiji i regionu u 2010g.
U tom smislu uspostavljen je kontakt s moje strane sa skoro svim (!) srpskim festivalima i organizatorima gradskih desavanja, rok koncerata itd.
Svi redom su prilicno grubo odbili ili cak ignorisali moju ponudu i predlog o bilo kakvoj saradnji u smislu omogucavanja mojih nastupa i naseg ponovnog susreta "uzivo" po gradovima Srbije sledece godine.

Ocigledno je da ljudi poput mene izgleda nisu pozeljni i potrebni tamo pa cete na binama Srbije tokom 2010g po ko zna koji put opet morati da gledate vec svima dobro poznate, stare, "gitarske heroje iz ex YU republika".

S obzirom da sam ja po mnogima najbolji moderni srpski gitarista novije generacije i jedan od retkih srpskih gitarista sa nekim ucinkom u inostranstvu moram sa zanimanjem da primetim da vecinu tih koncertnih desavanja koja nisu pokazala interesovanje za saradnju sa mnom delom sponzorisu i Skupstina Grada Beograda kao i neka Ministarstva Vlade Srbije i druge ustanove.

Prema tome izvlacim zalosni zakljucak da ce po nekoj izgleda i srpskoj drzavnoj politici svi mladi srpski gitaristi koji dolaze posle mene takodje morati da napuste svoju zemlju kao i ja jer jednostavno nema mesta za zivot i rad od silnih dozivotnih "rok legendi Ex Yu Republika" koje se jos nisu umorile i koje imaju simpatije domacih organizatora.

Ja sam sa svoje strane trazio zaista samo neke razumne uslove i pokazao dobru volju da dodjem i da sviram za vas a oni koji danas predstavljaju "srpski muzicki establishment" i koji vuku konce srpske rok scene su mi takodje jasno pokazali kako stoje stvari i koliko vrednuju moj rad posle svih ovih godina.

Eto, sad imate licno od mene odgovor na pitanja u vezi mojih nastupa u Srbiji - kojih nece ni biti.

Pozdrav,

Borislav Mitic
Old 21-11-2009, 01:43 PM   #3
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Pa,dobro,i ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 03:16 PM   #4
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

nema ni salona Ferarija u Srb, pa se niko ne buni.... jer nema potraznje...

Last edited by voomighty; 21-11-2009 at 04:02 PM.
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 03:31 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ko je Borislav Mitic? Ko je Stefan Pavlovic...a ko je AllegroSteva ??
I zar Obrenovac nije u Srbiji..??

A trece...koliko ja znam, NIKO (pa ni na zapadu) nece da izda plocu tek tako PA CAK I AKO IM DAS DZABE !!! Zasto bi se bacali u trosak? Kako da znaju da ima potencijala..? itd..itd?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 05:34 PM   #6
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Izvinjavam se sto nisam bio jasan, onaj link za myspace je moj,Obrenovac jeste u Srbiji(mada ne znam zbog cega na fb-u i myspace-u kad ukucam "obrenovc" mi daje jedinu opciju-da je to u Bosni. Nebitno... A ovo sto sam zalepio u postovima je obavestenje sa bloga doticnog B.Mitica. Elem B.Mitic je gitarista koji je davno otisao iz zemlje i napolju(nije suplja prica) napravio prilican uspeh(mislim da nije mala stvar drzati master klasove po najpoznatijim skolama). Muzicari a pogotovo gitaristi (malo)starije generacije sigurno znaju za njega i znam da je puno njih koji bi voleli da ga cuju. A i da niko ne zna za njega zar ne bi bilo u redu da se u svom ovom nedostatku nekormelcijalne muzike u medijima bar malo promovise nesto sto je ok,ako nista-bar kao "uspeh nasih ljudi napolju"
Old 21-11-2009, 06:23 PM   #7
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Hmmm, da, a secate se Ane Popovic, i ona je morala u Amsterdam... pa i jos neki nasi ljudi.. eto nisu u svojoj zemlji...

Ispada da je najteze da u svom selu budes pop...

BTW, Borislav Mitic je svirao i sa Vitalij Kuprijem...

dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 07:30 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
Izvinjavam se sto nisam bio jasan, onaj link za myspace je moj,Obrenovac jeste u Srbiji(mada ne znam zbog cega na fb-u i myspace-u kad ukucam "obrenovc" mi daje jedinu opciju-da je to u Bosni. Nebitno... A ovo sto sam zalepio u postovima je obavestenje sa bloga doticnog B.Mitica. Elem B.Mitic je gitarista koji je davno otisao iz zemlje i napolju(nije suplja prica) napravio prilican uspeh(mislim da nije mala stvar drzati master klasove po najpoznatijim skolama). Muzicari a pogotovo gitaristi (malo)starije generacije sigurno znaju za njega i znam da je puno njih koji bi voleli da ga cuju. A i da niko ne zna za njega zar ne bi bilo u redu da se u svom ovom nedostatku nekormelcijalne muzike u medijima bar malo promovise nesto sto je ok,ako nista-bar kao "uspeh nasih ljudi napolju"
pa ne znam.....po meni i nije neki (veliki) uspeh drzati "master class" casove,,(?!) Mozda covek dobro svira, ali cinjenica je da sada ta muzika nije mnogo trazena..
Da sam ja na njegovom mestu, probao bi da se uvalim u neki poznati rock / heavy metal band, i proputujem svet, odradim turneje, neki studijski album, itd..
To je po meni neki uspeh...(dokle god ne "nudi i ne prodaje" nesto svoje, to po meni nije uspeh,,)

Srdjan Jul (nas poznati gitarista) je nekoliko godina bio sa Sisters of Mercy i obishao svet sa njima, itd...(i on je batalio muziku na kraju...BTW)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 08:33 PM   #9
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Evo preslusah njegove radove, zao mi je da takav odnos imaju prema njemu, s obzirom da se covek lepo obratio svojoj zemlji. Rekao bih da se u Srbiji malo zna za njega, i mislim da ima publike za njegovu muziku, mozda nije nasao pravog promotera, u svakom slucaju meni je jako drago da ima takvih muzicara ne precenjujuci a ni pocenjujuci njegovo umece. Iako ne negujem taj stil postujem i cenim njegov rad, sto se mene tice on je dobrodosao, al jebiga nemam pare da platim njegov nastup
Braca is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 09:20 PM   #10
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

hm...
vi zaista ne znate ko je covek ?

Cudno...

Ja sam rekao u smislu...nisi nista novo otkrio.Ovde se ne trazi kvalitet,i ja sam to prihvatio kao pravilo igre.

Jel necemo tako?Onda svi da odbiju pare za sranje poslove i kic i sund.

Posto se to nece desiti..cuti i plivaj...
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules