|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Member
|
Da li je moguce auto quantizirati midi tako da dok sviram cujem quantizirane udarce a ne da oni budu quantizirani nakon svirke.Probao sam upaliti autoQ na transportu u Nuendu ali udarci se cuju nequantizirani i tek poslje kad pogleda usnimak trake bubnja su quantitirani.
Naime to mi treba kod elektricnog bubnja u zivoj svirci da namjestim,jer cijeli bend ide preko kompjutera i Nuenda umjesto vanjske mixete . Unaprijed hvala.
|
|
|
#2 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Koliko ja znam nije moguce!
A i ne vidim cemu bi sluzilo, da me u hodu ispravlja dok sviram,sta?! Pa bolje promeni bubnjara...
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Pa sluzilo bi Quantiziranju, logicno, sve sto klavijatura svira pustamo sa midi file-a tako da moramo biti tacni ko sat sto ni jedan bubnjar na svijetu ne moze,moze u priliku biti tacan ali bas tacan kao quantize ,pokazi mi ga i ja cu odrezati -----
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Vinnie Colaiuta ......
..... seci ...... Pozdrav Last edited by Max; 13-12-2007 at 12:46 PM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
MAO
|
znam poprilicnu dozu bubnjara koji uspesno sviraju uzivo preko matrica, nije neka nauka za ozbiljnog muzicara.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Pa naravno...
A uvek mozes da mu pustis click u slusalice,a ako i tad ne prati....
|
|
|
#7 | |
|
Pro Member
|
Quote:
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Da je to uopste moguce, ne bi vise postojali "muzicari", "muzikanti" , "tezgarosi" i "prodavci vazduha" !
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time. Ali u svakom slucaju hvala na teoriji relativnosti
musica Last edited by drzox; 14-12-2007 at 09:48 AM. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Ma to ne moze, Slowstar ti je plasticno objasnio iz kojih razloga.
A s'druge strane, ako vec imas "zivog bubnjara", i ako on ne pravi prevelike greske (u smislu tempa), zasto bi hteo da sve bude toliko kockasto i ultra tacno. Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja! A opet, ako to i nisu bas fina odstupanja..... .... znas vec...
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|