Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2004, 10:35 PM   #1
Defragment
Member

Default Edirol PCR 50 ili Evolution MK449C [b]HITNO!!!![/b]

Cao svima,

koliko do nocas u jedan mi je potreban savet sta da odaberem; Edirol PCR 50 ili Evolution MK449C! Koliko sta kosta otprilike znate, oba keyborda su budget price, sto ce meni sad za sad i da zavrsi posao. Na Edirol sajtu sam video neke PCR Series Control Maps, ima i za Reason u koji sam ja sve do sada pri komponovanju ukucavao peske. Ne razumem se bas preterano u MIDI kontrolere pa mi je svaki savet na temu izbora ova dva dobrodosao!

Hvaaaaala!

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Defragment is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 10:56 PM   #2
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Zdravo Defragment i dobrodosao na Forum
Odmah da ti kazem da na drugi pogled, izbor i nije tako tezak. Moj savet je da uzmes Edirola, upravo zbog PCR-a kojeg poseduje: mogucnosti su velike.... cak i za video triggering. PCR radi savrseno, a driver podrska je odlicna. Knobovi daju izuzetan osecaj.....
Ipak, znas i sam da kvalitet onog sto cujes kod master/midi klavijatura je na kraju: sam sempl kojeg si "povukao", a ne sama klavijatura.
Da ponovim: Edirol
Old 02-12-2004, 11:03 PM   #3
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

I ja mislim da je Edirol bolji
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 11:14 PM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Jos jedan glas za Edirol...
Old 02-12-2004, 11:16 PM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Edirol
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 11:26 PM   #6
Defragment
Member

Default I'll take yout word for it!

Nego,

ti si admin a ja sam nov ovde, po preporuci jednog druga, pa mi jos reci ima li nekih posebnih detalja koje bih trebao da znam o tome kako ovaj sajt funkcionise?

Ja radim muziku u Reasonu, to je autenticni blue chill, tj autorska muzika (vidi my favourites da steknes pribliznu sliku). Dakle, vratio sam se pre 3 dana iz Liverpoola gde sam prezentovao svoj materijal nekom producentu koji radi za Subliminal Records. Mislim, on pored produkcije radi i remixe, trenutno za Deep Dish. Covek se pohvalno izrazio i radice mi produkciju po potrebi. Ima opremu da sam se ja sa svojim Audigy hteo da se samoudavim i da se dotucem svojim Behringerom, posebno nakon sto sam kod njega pevao na nekom "osrednjem" Neumanu od 950 funti. Ali sam se upoznao i svirao sa nekim facama koje su radile za Juliana Cope-a sto je bilo skroz dobro! Covek se pohvalno izrazio i radice mi produkciju po potrebi, ne jednoktatno tj nece da mi nista naplati nego hoce 20% od mojih eventualnih ugovora. Imacu dakle pune ruke posla oko svoje muzike i svaka pomoc ce mi znaciti.
Vidim da svi znaju o cemu pisu, ja radim muziku iskreno i bez foliranja nisam neki expert za PC i studio varijante pa ce mi svi saveti od svih ljudi ovde definitivno koristiti! No ako mi neko digne nos, kao e, ovaj nema pojma ja cu biti tuzan i otici cu da se defragmentujem negde drugde!

Pozdrav i hvala jos jednom!

D

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Old 02-12-2004, 11:29 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

hehe simpaticno, dobrodosao i po inerciji kazem Edirol jer se bas ne razumem ali imam 100% poverenja u ovaj crew ovde
Old 02-12-2004, 11:34 PM   #8
Defragment
Member

Default Dobro, ubedili ste me!

Uh, pa dok sam ja kuckao odgovor DrRu vi ste se munjevito oglasili!!!

Hvala svima pa se cujemo!

Old 02-12-2004, 11:37 PM   #9
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ma bre opusti se,kakva pravila?(ima ih samo ako oces da siris "prljavi" software )Fenomenalno je to sto si odradio sa tim likom...ajde okaci neku pesmu da cujemo(ili delic pesme) i dobrodosao
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 11:42 PM   #10
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Evo kako Forum funkcionise: u Tvom prvom postu ti se javljaju 2 admina... cekamo i treceg!
Dakle, kada nas je bilo jako malo na Rumskom, ja sam imao obicaj da se posebno javljam svakom novom clanu, zahvalim mu se i kazem sta da od Foruma ocekuje.... Posle se broj povecavao konstantno.
Ono sto ces primetiti ovde jeste da i admini pitaju za savet.... tako se i ostali ponasaju. Po meni, najbolja stvar ovde, je ta da nema sujete. Niko ne sakriva znanje, vec ga nesebicno deli.... mozda zato postajemo sve popularniji... ko zna....
Druga stvar: ova zajednica je jako otvorena i iskrena i ljudi to vole. Zato su ovde sukobi produktivni. Imamo izuzetne strucnjake sa celog Balkana.... poznate koji se "skrivaju" iza nick-a.
Ma..... videces i sam.
Zaista mi je drago D sto si medju nama (jedan od nas) audio entuzijasta. Zato, slobodno pitaj za savet u svako doba.... tvoje tips&tricks podeli sa ostatkom... Videces, baza podataka Foruma je velika, pa ces imati dosta poucnih postova da procitas.
Dobrodosao jos jednom.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules