Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2004, 04:02 PM   #1
gorjan
Senior Member

Default Oporavak XPa

Ako se iskljuci system restore na XPu zanima me koji su nacini za oporavak sistema ako dodje do problema(zlu ne trebalo...).Backup registry-ja ili postoji neko elegantnije resenje?
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 09:10 PM   #2
Anonymous
Junior Member

Ghost ili Drive Image.
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 11:37 PM   #3
gorjan
Senior Member

Quote:
Ghost ili Drive Image
naravno ali je bar meni ovo resenje malo neprakticno posto mi je aktivna particija velicine 10Gb a imam i manjak prosotora na hardu. 98ica ima onu zgodnu varijantu iz safe moda koja automatski pamti 5 zadnjih restarta i to mi je valjalo glave u mnogo situacija. Mislim da XP to ima spakovano u okviru System restore pa strahujem da ako iskljucim i njega da cu biti totalno bespomocan ako mi sistem krahira
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 11:53 PM   #4
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

skreshi particiju instaliraj samo neohodne programe ... my documents prebaci na drugu particiju ... --> my documents -->preperties --> move ... pa baci na drugu particiju ...morash da svedesh na shto manje mozesh ... drugi nachin ne postoji da ja znam ...
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2004, 11:55 PM   #5
Anonymous
Junior Member

A zasto ti je ta aktivna sistemska particija tako velika ? To nikako nije
prakticno. Contente VST instrumenata je trebalo da instaliras na drugu
particiju ili cak posebni hard disk.
Old 10-05-2004, 11:58 PM   #6
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

shto to? za vst?

ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2004, 08:39 AM   #7
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Delotvorno je.. Ja vec godinu dana, otprilike, teram jedan isti windows. Dosada sam uvek kad pocne da brlja radio format c:, a sada vec par zadnjih puta radim to. Ail ne repair u onom install promptu, nego install, ali install preko starog. I onda ga re-instalira, neki drajveri se moraju ponovo instalirati, ali programi svi ostaju, uglavnom, i rade.
dacko is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2004, 12:44 PM   #8
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

neki dan san posa 'popravljat windows' i sve je proslo naizgled bez greske, medjutim u 'system properties' mi je jednostavno nestala opcija 'system restore' (prije popravka bila je disable).

onda san otvori nuendo, ali nije radio kako treba. vec na 60% cpu-a sve je pucketalo, pogotovo ako bi otvori mixer u kojemu rade peakmetri (znaci, grafika ga je zajebavala).

nisan zna kako cu to popravit, pa san reinstalira xp i sad (nakon optimalizacije) nuendo radi ko podmazan.

pretpoostavjan da san prije 'popravka' treba ukjucit 'system restore', a onda nakon cile procedure ponovo iskjucit. :
Old 11-05-2004, 01:27 PM   #9
Anonymous
Junior Member

Quote:
Originally Posted by bra
shto to? za vst?

ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:
Bas zbog toga sto se i SandRobu desilo. Windowsu nikad ne treba verovati. Zamisli da moras ponovo da instaliras dvadesetak GB VST contenta kad ti sistem otkaze. Sto mora jednostavno kad moze i komplikovano ? I drugo treba uvek praktikovati da se semplovi i uopste VST content instalira cak i na posebni HD ako ni zbog cega a ono zbog rasterecenja hard diska, pogotovu ako dosta radis sa Direct Streaming samplerima.
Old 11-05-2004, 01:48 PM   #10
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

je, ja san vstplugins folder, sa svim sampleovima, stavi na poseban serijski disk i na njemu neman nista osim toga, onda nakon ponovne instalacije vst pluginova (samo instaliram *.dll) u default nuendov folder, u nuendu prominin adresu vstplugins foldera a defoult folder izbrisen.
naravno, onda dll-ovi izgubu svoje data bate sa zvukovima i to namistin naknadno, u radu, kad me instrument upozori da nemoze nac zvukove.

mozda zvuci kompliciano ali nije. puno je jednostavnije nego bas sve ponovo instalirat pri tom vodeci racuna i o subfolderima.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules