Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Oporavak XPa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8987)

gorjan 10-05-2004 04:02 PM

Oporavak XPa

Ako se iskljuci system restore na XPu zanima me koji su nacini za oporavak sistema ako dodje do problema(zlu ne trebalo...).Backup registry-ja ili postoji neko elegantnije resenje?

Anonymous 10-05-2004 09:10 PM

Ghost ili Drive Image.

gorjan 10-05-2004 11:37 PM

Quote:

Ghost ili Drive Image
naravno ali je bar meni ovo resenje malo neprakticno posto mi je aktivna particija velicine 10Gb a imam i manjak prosotora na hardu. 98ica ima onu zgodnu varijantu iz safe moda koja automatski pamti 5 zadnjih restarta i to mi je valjalo glave u mnogo situacija. Mislim da XP to ima spakovano u okviru System restore pa strahujem da ako iskljucim i njega da cu biti totalno bespomocan ako mi sistem krahira

SumAnuT 10-05-2004 11:53 PM

skreshi particiju instaliraj samo neohodne programe ... my documents prebaci na drugu particiju ... --> my documents -->preperties --> move ... pa baci na drugu particiju ...morash da svedesh na shto manje mozesh ... drugi nachin ne postoji da ja znam ...

Anonymous 10-05-2004 11:55 PM

A zasto ti je ta aktivna sistemska particija tako velika ? To nikako nije
prakticno. Contente VST instrumenata je trebalo da instaliras na drugu
particiju ili cak posebni hard disk.

SumAnuT 10-05-2004 11:58 PM

shto to? za vst?

ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:

dacko 11-05-2004 08:39 AM

Delotvorno je.. Ja vec godinu dana, otprilike, teram jedan isti windows. Dosada sam uvek kad pocne da brlja radio format c:, a sada vec par zadnjih puta radim to. Ail ne repair u onom install promptu, nego install, ali install preko starog. I onda ga re-instalira, neki drajveri se moraju ponovo instalirati, ali programi svi ostaju, uglavnom, i rade.

SandRob 11-05-2004 12:44 PM

neki dan san posa 'popravljat windows' i sve je proslo naizgled bez greske, medjutim u 'system properties' mi je jednostavno nestala opcija 'system restore' (prije popravka bila je disable).

onda san otvori nuendo, ali nije radio kako treba. vec na 60% cpu-a sve je pucketalo, pogotovo ako bi otvori mixer u kojemu rade peakmetri (znaci, grafika ga je zajebavala).

nisan zna kako cu to popravit, pa san reinstalira xp i sad (nakon optimalizacije) nuendo radi ko podmazan.

pretpoostavjan da san prije 'popravka' treba ukjucit 'system restore', a onda nakon cile procedure ponovo iskjucit. :?:

Anonymous 11-05-2004 01:27 PM

Quote:

Originally Posted by bra
shto to? za vst?

ima xp sam svoj oporavak ... ubacish cd kao da cesh da instalirash a on te pita ocesh li da se on ''oporavi'' il cesh da ga instalirash ponovo ... samo neznam kolko je to delotvorno nije mi trebalo hvala bogu ... :roll:

Bas zbog toga sto se i SandRobu desilo. Windowsu nikad ne treba verovati. Zamisli da moras ponovo da instaliras dvadesetak GB VST contenta kad ti sistem otkaze. Sto mora jednostavno kad moze i komplikovano ? I drugo treba uvek praktikovati da se semplovi i uopste VST content instalira cak i na posebni HD ako ni zbog cega a ono zbog rasterecenja hard diska, pogotovu ako dosta radis sa Direct Streaming samplerima.

SandRob 11-05-2004 01:48 PM

je, ja san vstplugins folder, sa svim sampleovima, stavi na poseban serijski disk i na njemu neman nista osim toga, onda nakon ponovne instalacije vst pluginova (samo instaliram *.dll) u default nuendov folder, u nuendu prominin adresu vstplugins foldera a defoult folder izbrisen.
naravno, onda dll-ovi izgubu svoje data bate sa zvukovima i to namistin naknadno, u radu, kad me instrument upozori da nemoze nac zvukove.

mozda zvuci kompliciano ali nije. puno je jednostavnije nego bas sve ponovo instalirat pri tom vodeci racuna i o subfolderima.

All times are GMT +1. The time now is 10:14 AM.