|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Stalno muku mucim sa spoznajom oko vokala...slu?am i slu?am, al nikako da ?ujem...Kako dobiti onaj "standardni" vokal...nije ni ?isto, a nije ni previ?e reverb....da li to je to mo?da reverb, ali vrlo kratki...pa on samo malo produ?i glas.....vjerujem da postoji neka formula za to(pre
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
pusti sad reverb! treba krenut od pocetka - reverb je najmanji problem.
prvo vokal treba dobro snimit, a onda na red dolazu kompresor i eq a tek na trecemu mistu dolazi jeka. :roll:
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Sandro, kako (po tebi) preko TLA 5051 usnimiti pjevacicu koja je tipicna "midlerka"?! Djevojka je operska pjevacica, tako da kad pjeva popularnu muziku uvijek ode u neki nezgodni srednji stim!
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
da...al pustimo sad kompresiju i eqovanje...kad je meni odjek enigma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
He,he,he!!!Odradi vokal u nekom WC-u ili Kupatilu.
![]() ![]() Sala mala,ali mozda i upali.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
File....nije to ni izbliza tako lako.....prvo snimak i soba.....posto verovatno radis close miking....probaj da preko SIR dodas impuls zive sobe....ili nekog studija .....ali ne vst ...NEGO IMPULS....neka recimo fina 7 x 7 m da ne zvoni mnogo.....i kad dobijes prirodni glas...probaj da stavis u neki HALL.... ali mislim ( nemoj da se uvredis ...posto umem da budem direktan a to je zato sto nisam bas lud za kucanjem ) da tek treba da dodjes do tog problema.......Probaj prvo neki osrednji kond. kao npr AKG C3000 pa ga malo napanji naprimer u Sonalksis kompu...sredi (ako je rock ) na Waves rencomp6 i ubaci u gorenavedeni room .....pa nam onda prenesi utiske....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
uuuufffff....i skini mrezicu ...preko dinamickog....samo ti jos ona treba ....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
Ne znam jel postoji pravilo, usnimavajuci vokale ,da preskocim kompresor i eq, nikada se nisam odredjivao na reverb po nekom sistemu, vise sam gledao da mi legne u mix i na to sam se i koncentrisao. Sto kaze Sandro najbitnije je da ga usnimis idealno i onda se mozes igrati kako god zelis.
Ovo "igrati" znaci da nema pravila, zavisi od zanra muzike, od kompletnog mixa i od tvoje subjektivnosti. E da i to odradi sa kondenzatorskim mikrofonom jer ti ovako nikada nece ispasti zeljeno
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
ok....hvala....dobro...vjerujem vam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ridlle i Enigma - dve re?ene misterije iz Electro-Harmonix | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 14-07-2009 11:25 PM |
Vokal | Boombass | Tutorijali | 5 | 05-05-2009 07:51 PM |
enigma fazon | noonchaka | Promocija radova | 0 | 30-03-2009 09:31 AM |