|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li bilo kada koristite efekte u mastering lancu tipa reverb, chorus? Razmišljam da stavim chorus preko akusticnog miksa (gitare i glas pretezno) i zanimljivo zvuči.. .Opet, pristup mi je malo neobičan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da li zvuči dobro?
Izrendaj, slušaj sa ostalom mjuzom, ako i dalje zvuči dobro, onda je dobro! Probavao sam X puta, najviše se igraš sa wet/dry...kad jednom postaviš efekat... Ako zvuči dobro, nema greške, samo radi!
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Neobican pristup u krajnjoj liniji stvara inovacije na svim poljima umjetnosti.
Ako je to to sto si mislio da postignes, nema sta da se mislis.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
pametnije (sigurnije) ti je (mozda) da mu odradis poseban fx insert pa sve senduj u taj kanal i ne zaboravi abbey road eq trick pre efektra u insertu ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Uvezao sam mix u cubase i tamo napravio fx kanal na koji sam stavio roland dimension d. Sendovao sam signal u njega i dozirao wet dry posto uadovi plugini nemaju ovo (blagi boze). Mastering sam posle završio u soundforge. Jako sam zadovoljan rezultatom...
Inače je ovaj rolandov chorus prelep, zaljubio sam se na prvo slušanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Anketa: DeEsser prvi ili zadnji u vokal lancu? | loscolorados | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 04-02-2012 07:51 PM |
Najslabija karika u mom lancu...pomozite početniku | seba04 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 10-01-2012 09:16 AM |
Va?i omiljeni VST efekti...? | DEMONIO | Audio Software | 6 | 01-04-2007 01:30 PM |
dinamika i efekti | Hoffman | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 02-04-2006 03:51 AM |
efekti&samplerate | Arthur | Audio Software | 9 | 20-06-2005 02:37 PM |