Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2016, 10:16 AM   #1
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Audio iz DAWa preko wirelessa

Da li neko zna na koji nacin mogu audio sa jednog kompa da posaljem na drugi preko wirelessa? Konkretno, imam hifi zvucnike koji su mi povezani na kucni racunar koji koristim za multimediju a pored toga laptop na kome radim. Voleo bih da mogu direktno iz DAWa, koji je na laptopu, da proverim miks na zvucnicima koji su vezani na kucni racunar. Molim samo bez saveta tipa "sto ti to ne eksportujes pa prebacis pa proveris" jer je cela poenta u tome da ne moram to da radim.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2016, 04:21 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Audio iz DAWa preko wirelessa

@phil.milmax nisam dobro skapirao da li zelis da otvoris na kompu projekat iz dawa ili samo eksportovani wav ili neki drugi fajl?
ako je u pitanju recimo da ti na laptopu uradis mix, eksport u neku ekstenziju koju mozes ovamo da otvoris onda je lako; neka ti oba racunara budu na isti ruter, tj wifi, preko lan-a, ustanovis lan mrezu, ako imas pasword ukucas na racunaru, laptop ti sluzi ko host, na njemu ces morati da "sherujes" folder gde izbacujes mixeve i ovamo samo otvoris network ko particiju i sibas... eto to je recimo jedno resenje, ima jos nekoliko mada je malo veci hasl, ovo je cini mi se brze nego li da ekportujes na flesku pa da trcis iz sobe u sobu da kopiras...
a ako je u pitanju da otvoris u programu onda vec nznm koje sve uslove mora da ispunjava daw, mislim da noviji podrzavaju remote ali nisam probao
ovo kazem predpostavljajuci da ti taj kucni racunar sluzi bas ko sto kazes, a ne da je neka masina kao laptop za produkciju. tu zavisi onda i semplrate i kartica i plaginovi i trista cuda...
pozdrav!
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2016, 11:49 PM   #3
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Mozes direktno iz dawa da slusas preko wifi na hifi ili sta god..potreban ti je apple tv..ja imam apple tv 2. Na mac-izaberes da je zvuk airplay i imas odmah zvuk a i sliku na tv.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2016, 11:51 PM   #4
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

A za Pc ti treba program airparrot 2.

Old 01-01-2017, 06:04 PM   #5
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Hocu direktno iz DAWa da slusam i kupovina apple tv nije opcija.

Probacu ono sto je vasko napisao.
Old 01-01-2017, 07:45 PM   #6
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Mene interesuje ISKLJUCIVO necije iskustvo. Ako je neko imao slicnih potreba i uspeo u tome bio bih mu veoma zahvalan da to podeli samnom. Dakle u pitanju su dva win7 kompa i hocu direktno iz DAWa da saljem. Nikakva druga varijanta (export, file sharing i sl.) me ne interesuje.

Vasko i sam znam kako se koristi google tako da mi za to ne treba objasnjenje. Pre nego sto sam otvorio ovaj post vec sam probao da nadjem brzo i lako resenje preko neta. Nisam uspeo. Forum sluzi tome da podelimo ISKUSTVA a ne da se na svako pitanje nadje neko u stilu "izguglaj to malo". Ako nastavimo tako vise niko nece smeti da postavi pitanje na ovom forumu jel "pobogu, to ima na netu, izguglaj malo".
Old 01-01-2017, 10:14 PM   #7
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Ja kazem iz iskustva....apple tv 2 nije skup a dobijes to sto hoces i jos mnogo vise od toga.

Old 02-01-2017, 10:21 AM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pošto je i mene zainteresovalo ovo, malo sam očistio off-topičenje...pa sad i ja da pitam, šta bi sa ovim Airparrot-om, kojeg je Dexxy tako ljubazno predložio a niko nije reagovao? Pošto vidim da ima i za PC itd...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2017, 11:56 AM   #9
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Pošto je i mene zainteresovalo ovo, malo sam očistio off-topičenje...pa sad i ja da pitam, šta bi sa ovim Airparrot-om, kojeg je Dexxy tako ljubazno predložio a niko nije reagovao? Pošto vidim da ima i za PC itd...
Ja sam razumeo da je to za povezivanje PCa sa Apple TV.

Jedino sto sam za sada nasao ali jos uvek nisam stigao da probam je izvesni program "stream what you hear" sa kojim bi u teoriji mogao da strimujes a onda na drugom kompu preko VLCa slusas to sto strimujes.
Old 02-01-2017, 01:47 PM   #10
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Na pc Airparrot moze i za mac i sve lepo radi na apple tv 2..mozes da slusas na tv ili na risiver koji ima optiku (ja imam yamahu). Sve u real time..ja to koristim vise od 2 godine.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules