|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje u vezi ovog audio interfejsa.
Trenutno koristim M-Audio FastTrack za snimanje gitare i povezao sam njegov output RCA kablovima na moje Technics pojačalo i zvučnike kako bih čuo gitaru na njima. E sad, hoću da kupim Scarlett 2i2 interfejs, medjutim on za outpute ima 1/4" izlaze. Ako kupim dva adaptera koja pretvaraju RCA kabl u 1/4" kabl i tako pove?em Scarlett sa pojačalom, da li će to raditi normalno i da li ću imati nekih gubitaka u zvuku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Izlazi na 2i2 su "balansirani"...dakle ide stereo d?ek.
A RCA je nebalansirana konekcija. Nivo je isti. E sad, mo?e? probati i sa mono, mo?e se pojaviti zujka i slično ali i ne mora... Gledaj da su i komp i pojačalo na istom "vodu", na istoj struji. Koristi kvalitetne konektore i kablove. To je uvek pravilo u svemu... Ako ima ko potkovaniji za elektroniku, nek objasni...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Sve to stoji, samo me interesuje, ako priključim RCA kablove (crveni i crni, je l'
![]() http://ss-pics.s3.amazonaws.com/files/7099/large.jpg , da li će sve ?ljakati kako treba? Po mojoj nekoj logici ne bi trebalo da bude problema, preko sličnih adaptera sam ?tekao gitaru u Line In od kompa, ili izlaz iz laptopa na gitarsko pojačalo, sve je radilo kako treba. Samo eto, ovo mi je bitna investicija, Scarlett 2i4 ima 4 RCA izlaza na primer, ali je zato prilično skuplji. Ako mo?e ovo da se sredi preko gore navedenog adaptera, da naručim odmah 2i2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Sa kvalitetnim adapterima neces imati problem...Nece imati gotovo nikakve razlike....ali svakako je bolje kada je kabal izjedna...pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Imam slično pitanje, treba mi karta koja mi mo?e slu?iti i za produkciju i za DJ-ing. Imam DJM800, a mislio sam kupiti scarlet 6i6, ona ima 4 balansirana. Pitanje je da li ću moći koristiti 4 kanala na DJM i sa kojim kablom, ili ako neko ima kakvu bolju preporuku da ka?e...hvala unaprije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ima jedan cool novi sajt... Neki..mmm....google.com...
![]() I tamo ukucaš "balanced TRS to Unbal.rca"... ![]() "Ring" treba da ostane nepovezan! (T-tip/vrh, R-ring/prsten, S-sleeve/rukav) Dakle - R ostaje free... Napravite ovakve kablove. Klotz, Sommer, kvalitetni kablovi, Neutrik, Amphenol kvalitetni konektori i nema greške...! ![]()
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Audio2dj ima dva balansirana izlaza za dva kanala, pa sam po toj logici kontao da 6i6 mo?e imati 4 izlaza za četiri kanala...poz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
zna li neko koja su poboljsanja kod ove druge generacije?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...-Solo-2nd-Gen/
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Da izgleda malo 'up to date'
![]() Sad mozda lupam... ali cisto sumnjam da je ista drugacije nego u proslom modelu
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focusrite Scarlett 2i2 | DaltonAbc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 27 | 08-12-2013 10:39 PM |