|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pre svega bitno je reci da studiram I imam ogranicen budzet.
Zato me zanima koliko je vazno mikrofonsko predpojacalo? Gledam da se skrpim nekako za AKG C414 sa tim sto bi mikrofon isao direknto u muzicku karticu (koja ima +48V fantom napajanje). Druga opcija je kupovina osrednjeg mikrofona I jefitnijeg pojacala sto meni deluje kao losija varijanta. Zato pitam kolko je vazan preamp. Drugo pitanje je, koja je razlika izmedju AKG C414 XLS I XLII, tj. postoji li tu "bolji" mikrofon? Jedino sto primecujem je da je XLII korisceniji mikrofon, ali ne znam znaci li to I da je bolji... Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ne bi znao točno koja je razlika između te dvije 414-ke, ali svaka 414-ka s kojom sam se susreo je bila jako dobar mikrofon, ja bi ti savjetovao ako već ide? u taj tro?ak, da uzme? prvo taj mikrofon, ali budi svjestan da je to samo početak lanca.
Mo?da će te iznenadit kad prvi put bude? snimao njegova "mutnoća" u odnosu na neke jeftinije kondenzatore, ali ti sa tom "mutnom" snimkom mo?e? sva?ta posije raditi i dobro je pročistiti ?to nije slučaj sa mikrofonima koji su odma "svijetli" nakon usnimavanja jer obično vi?e s tom snimkom ne mo?e? bog zna ?to. A onda nakon ?to jednog dana skupi? pare za predpojačalo ili mo?da i cijeli strip, i kad namjesti? određeni zvuk, onda će taj mikrofon tek zasjat u svom pravom svjetlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Hvala Bro! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam za taj uls...ako ti treba za glavni vokal onda ti je bolji XLII..
Imas na Akg sajtu, zasto se tacno koji koristi.. Ja imam i XLII zlatni i jako dobro radi (sa dobrim prampom).. Bilo je reci o preampima, pogledaj ART MPA gold ili 2 to ti je budzet dvokanalni preamp koji radi za sve pare, imao sam ga, i zao mi je sto sam ga prodao. Sada imam preamp od 2000e ali ne radi toliko bolje od MPA koliko kosta. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Taj B-uls iz '85 je bolji od svakog novog AKG
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
TAJ (konkretno bas taj mikrofon) b-uls koji je uzeo NE radi bolje od svakog novog akg... zao mi je, ali to kazem zato sto sam na bas tom mikrofonu radio (pretpostavljam da je uzet od bata laleta, jer drugi nije bio na oglasima), definitivno, po meni, mnogo upotrebljivija zlatnocrna xlii za VOKAL. Ne osporavam doticni mikrofon, na njemu je snimljeno doooosta poznatog SRJ materijala, ne znam dal je konkretno tom micku nesto manjkalo jer sam samo taj koristio iz te serije (mozda od stajanja, prasine itd) nisam naiso do sad na jos neki isti da uporedim, ali po meni definitivno malo mutan za vokale, trebao bi neki svetliji preamp, mozda bas ko nemanja sto kaze mpagold ili neki sa podesivom impedansom, ali za trubace vec definitivno dobro izlazi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIC preamp -Zamena LAMPE pitanje?? | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 51 | 12-07-2011 09:56 PM |
Cevni mikrofon i cevni preamp | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-07-2005 06:47 PM |
:. Mikrofon .:. Pitanje :. | ProkDu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 11-10-2004 04:03 AM |