![]() |
Pitanje (mikrofon i preamp)
Pre svega bitno je reci da studiram I imam ogranicen budzet.
Zato me zanima koliko je vazno mikrofonsko predpojacalo? Gledam da se skrpim nekako za AKG C414 sa tim sto bi mikrofon isao direknto u muzicku karticu (koja ima +48V fantom napajanje). Druga opcija je kupovina osrednjeg mikrofona I jefitnijeg pojacala sto meni deluje kao losija varijanta. Zato pitam kolko je vazan preamp. Drugo pitanje je, koja je razlika izmedju AKG C414 XLS I XLII, tj. postoji li tu "bolji" mikrofon? Jedino sto primecujem je da je XLII korisceniji mikrofon, ali ne znam znaci li to I da je bolji... Unapred hvala! |
Re: Pitanje (mikrofon i preamp)
Ne bi znao točno koja je razlika između te dvije 414-ke, ali svaka 414-ka s kojom sam se susreo je bila jako dobar mikrofon, ja bi ti savjetovao ako već ide? u taj tro?ak, da uzme? prvo taj mikrofon, ali budi svjestan da je to samo početak lanca.
Mo?da će te iznenadit kad prvi put bude? snimao njegova "mutnoća" u odnosu na neke jeftinije kondenzatore, ali ti sa tom "mutnom" snimkom mo?e? sva?ta posije raditi i dobro je pročistiti ?to nije slučaj sa mikrofonima koji su odma "svijetli" nakon usnimavanja jer obično vi?e s tom snimkom ne mo?e? bog zna ?to. A onda nakon ?to jednog dana skupi? pare za predpojačalo ili mo?da i cijeli strip, i kad namjesti? određeni zvuk, onda će taj mikrofon tek zasjat u svom pravom svjetlu. |
Quote:
Hvala Bro! ;) |
Ne znam za taj uls...ako ti treba za glavni vokal onda ti je bolji XLII..
Imas na Akg sajtu, zasto se tacno koji koristi.. Ja imam i XLII zlatni i jako dobro radi (sa dobrim prampom).. Bilo je reci o preampima, pogledaj ART MPA gold ili 2 to ti je budzet dvokanalni preamp koji radi za sve pare, imao sam ga, i zao mi je sto sam ga prodao. Sada imam preamp od 2000e ali ne radi toliko bolje od MPA koliko kosta. Pozdrav |
Taj B-uls iz '85 je bolji od svakog novog AKG
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:09 PM. |