|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav!
Jedno pitanje u vezi Cubasea 5 ili Massiva. Ne znam tacno koji pravi problem. Kad navezem stepper u Massivu na filter cuttoff dobijem dobar zvuk. Tj. cutoff momentalno skace sa 0 na 100 i obratno. Medjutim, kad to probam da uradim u Cubaseu preko automatizacije onda kao da postoji brzi "glide" sa 0 na 100 (i obratno). Kao da ne radi momentalno skakanje cutoff-a nego prodje sve vrednosti od 0 do 100 i dobijam bezveze zvuk (wobble). Dobijem zvuk kako kad bih u Massivu digao Glide Mod parametar u stepperu. Ne mogu da nadjem u Cubaseu da li ima neko podesavanje koliko "grubo" automatizacija skace sa jedne na drugu vrednost. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
E bash zbog ovog problema sam pobegao sa cubase 5 i totalno se pronashao u abletonu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hmm..sad sam se jos malo zezao sa time posto mi ide na zivce i utvrdio da je i tajming tih perioda sto sam napravio tj. automatizacije katastrofalan. Neke su duze, neke krace. Golim uhom se cuje. Uradim istu automatizaciju za probu u Reasonu, i preko automatizacije i preko Matrixa koji sam navezao na cutoff, i tajming je perfektan. Nesto tu gadno nije u redu. Ili sa ovom verzijom Cubasea 5 (narodna
![]() Probacu iz Sonara i Abletona pa cemo videti. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Automatizacija efekata u Nuendu/Cubase-u | Inovative_kg | Audio Software | 6 | 19-08-2009 02:02 PM |
izgradnja studija: step by step | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 72 | 01-03-2009 10:00 AM |
Automatizacija tempa u Reasonu | Shadow | Audio Software | 18 | 16-07-2007 09:51 PM |
Automatizacija Waves efekata u SX2 | sashonz | Audio Software | 4 | 12-07-2005 11:35 AM |
Automatizacija | Eon | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 31-01-2005 08:27 PM |