Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2015, 09:52 AM   #1
manem78
Junior Member

Default Cubase step automatizacija

Pozdrav!

Jedno pitanje u vezi Cubasea 5 ili Massiva. Ne znam tacno koji pravi problem. Kad navezem stepper u Massivu na filter cuttoff dobijem dobar zvuk. Tj. cutoff momentalno skace sa 0 na 100 i obratno.
Medjutim, kad to probam da uradim u Cubaseu preko automatizacije onda kao da postoji brzi "glide" sa 0 na 100 (i obratno). Kao da ne radi momentalno skakanje cutoff-a nego prodje sve vrednosti od 0 do 100 i dobijam bezveze zvuk (wobble). Dobijem zvuk kako kad bih u Massivu digao Glide Mod parametar u stepperu.
Ne mogu da nadjem u Cubaseu da li ima neko podesavanje koliko "grubo" automatizacija skace sa jedne na drugu vrednost.

Hvala!
Attached Images

manem78 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 11:07 AM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Cubase step automatizacija

E bash zbog ovog problema sam pobegao sa cubase 5 i totalno se pronashao u abletonu
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 04:00 PM   #3
manem78
Junior Member

Default Re: Cubase step automatizacija

Hmm..sad sam se jos malo zezao sa time posto mi ide na zivce i utvrdio da je i tajming tih perioda sto sam napravio tj. automatizacije katastrofalan. Neke su duze, neke krace. Golim uhom se cuje. Uradim istu automatizaciju za probu u Reasonu, i preko automatizacije i preko Matrixa koji sam navezao na cutoff, i tajming je perfektan. Nesto tu gadno nije u redu. Ili sa ovom verzijom Cubasea 5 (narodna ) ili sta vec..
Probacu iz Sonara i Abletona pa cemo videti.
manem78 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules