|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ehej cao srecna nova imam jedan mali problem pa reshih da ga podelim sa vama.napravio sam pesmu u cu basu ali je pretiha,oko -12db.sta mi vi predlazete da uradim kojim smerom da krenem lanac ja bih sve samo bez jake kompresije,pesma nije komercijala vec experiment.,tako da nije sad.da je hitno.pokushacu u toku dana da je.okacim..nikad mi se nije desilo da omanem bash toliko inace pesma je spori techno sa gitarama i ponekom trubom..probao sam da podignem volum oxfordovim inflatorom(bash malo.po sluhu,do -9db. Bez izoblicenja ali kako dalje aj dajte.neki savet ...e logic je sranje..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
dodas gain....limiter...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
...ja, a ako je i to malo, posaljes ceo mix na novu grupu, pa sa njom podignes vol. pre mastera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Inserti 7 i 8 na masteru su poslednje instance u Cubendo. Dakle, oni su "posle" mastera... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ne zaboravi da će ti drastična promjena ukupne energije (a to kod tebe jeste) neminovno dovesti do promjene sounda.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
A da stavis sonalksis free g na insert master kanala?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Probao i doshao do zakljuchka da je ipak.bolje da udjem u projekat i da smixam ponovo celu stvar...jbg..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ima različitih pristupa glasnjoći u mixanju.
Jedan dosta uop?ten pristup, svojstven live ili pop-rok muzici, kog se rado dr?im i danas je da u postavci mixa ritam sekcija bude na (priča se o pikovima) oko -10db. Pre svega se misli na kick i snare. Dakle ovo je orijentaciono, u praksi to varira. Isto tako neki moj trip kad počinjem mix je da (reč je o cubendu, u pt ne radim to) master regler odmah podignem na max (+6db) i krenem u mix tako da nema "crvenih" peak-ova. Kada postignem neki optimalan polu mix...vratim na 0 i ostaje mi lepih 5-6db za do?minkavanje... ![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zapravo , moj lični dojam je da mix "daleko bolje radi" kada pre limitera ima nešto prostora (4-5 db)... Sami limiteri za moj ukus generalno lošije rade na većim vrednostima...dakle preko 5-6 db... I zatim kada je limiter na tih recimo 5-6 db, radije dodajem master reglerom glasnoću ako je neophodno, uz uslov da se koriste inserti 7 i 8 za limiter, na masteru... Opet, pričamo o finim vrednostima...dakle 1db...ili oko toga... Nekad i ostane master na +6...kao u poslednjem slučaju, onoj mojoj pesmici što sam okačio. Mada je ponegde to čak bio i trend, ne volim kada se čuje "žvakanje" celog snimka, u želji da RMS bude na -5db... ![]() Sasvim je dovoljno i -15... Nakon te granice se zaista značajnije gubi dinamika, a ona je za moje shvatanje jedna lepa figura, izraz u muzici kao i akord...ili nota...ili bilo koji drugi element u muzici.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |