|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav drustvo! Odlucio sam da uradim kratki graficki shootout Waves Eq-a koji se uglavnom baziraju na emulacijama hardverskih sprava uz pomoc Q-Clonea koji graficki prikazuje krivulju Eq-a. Odlucio sam se na to jer sam primetio da mi povremeno odredjeni plugovi ''rade iza ledja'' pa rekoh da vidim o cemu se zapravo radi. Nekad mi se svidi sta se dogodi, dobije se ''ono nesto''.
Primetio sam da cak i neki kompresori podeseni bez ikakve kompresije prave blage talase na odredjenim frekvencijama. Dok u nekim slucajevima sve to doprinosi karakteru pitam se koliko zapravo moze i da skodi, jer sam se zaprepastio koliki roloff pravi Eddie Krammer-ov channel strip na niskim frekvencijama a sve stoji na nuli. Kako se odlucujete na odredjeni plugin? Naravno da mozemo da koristimo uvek precizni Eq sa grafickim prikazom koji su bez ogranicenja, ali koliko zapravo doprinose ili smetaju te random krivulje koje prave odredjene emulacije? Nikad necu da zaboravim svoj prvi susret sa ''Analog'' dugmetom na Waves plaginovima koje sam ostavljao upaljeno jer cim je analog mora da je do jaja! Kad sam izvalio da zapravo pravi sum, odlepio sam! Koliko ima smisla uopste eksperimentisati sa emulacijama, tipa, stavicu SSL na vokal, na bubnju cu Veq, na gitarama API... Cekaj ko ima toliku kolekciju hardverskih sprava? Da li mislite da je normalno ustati jednog jutra i zalepiti na svaki kanal SSL channel strip i reci od danas miksam na SSl-u ili izabrati FabFilter i nema vise random krivulja i gluposti. Elem sve je bustovano za 10db, srednji na 1Khz, visoki na 10Khz. Q faktor ,ukoliko ga je bilo, sam se trudio da podesim sto pribliznije, frekvencije takodje ukoliko kao na Apiju idu kao preklopnik. Na Ssl kanalima Q stoji na 1 i primetno je da Eq i channel strip prave razlicite krive sa identicnim podesavanjima. Eddie Krammer channel strip, sve stoji na nuli!!! Last edited by Matya; 04-11-2013 at 02:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ssl Eq i channel strip, 1khz 10db Q1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Api
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Krammer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Veq kojem je vrh zatupljen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Cubase 5 parametric 2 tip.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Api 10 Khz 10db
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Krammer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ssl Eq i strip.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Veq
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mastering Limiter Shootout | branoy | Audio Software | 0 | 04-06-2013 08:52 PM |
Mikrofon test/shootout - dynamic, condenser, ribbon, tube | ProkDu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 13-06-2012 07:58 AM |
Shure quick shootout | Matya | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 08-03-2010 09:27 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |