|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
elem....dodje i ovo na red... najveci moguci izazov (radost i strepnja)
![]() radi se o jednom malo manjem sastavu (60 muzicara), u pozoristu.... ono sto imam (za tu namenu, teren) - 8 ulaznih kanala na snimach i 3 stereo para (c414, c480 i mk012)... imam jos dosta mikrofona ( za koje ne verujem da ce koristiti za ovu akciju - md421, 441 po nekoliko kom...... violet u67....)... Nisu sad bitni mikrofoni, vec koncepcija.... da li je neko snimao? Da li da pokusam sa jednim stereo parom (npr ORTF kod dirigenta) ? ili da kombinujem taj stereo par sa jos nekoliko mikrofona, na nekim tishim sekcijama..... Najveci problem je sto tu nema puno vremena (a ni zivaca ni strpljenja od strane izvodjaca/dirigenta) za moje experimente..... ili da idem sa 3 stereo para (desni - violine viole, centralni- duvaci, levi chela, bassovi)? pa nesto da uklapam posle....
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pisao Dejo Vučković ponešto na tu temu. A i sam si učestvovao u njoj
![]() http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31923 Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
korisno....
![]() jesi radio ti sa decca tree? Nemam tri ista mica, pa razmisljam.... sme li centralni da se razlikuje? ![]()
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ne mogu da ti ka?em ni?ta pametnije od onoga ?to je Dejo već napisao, samo da spomenem: koju god varijantu generalnog stereo para da izabere? (MS OMNI plus 8 ili ORTF), gledaj da ne bude prebilzu dirigenta (ne ?eli? da slu?a? njegovo disanje i prevrtanje partirure), dakle ? ?to vi?e, to bolje. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje (velikog) orkestra | awacs | Dejan Vučković | 3 | 03-01-2010 11:45 PM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Snimanje-online | mandrak | Razno | 0 | 21-03-2009 03:16 PM |
Ubrzano snimanje ??? | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 18-12-2008 02:14 AM |
Terensko snimanje | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 04-12-2008 08:55 AM |