|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ja imam jako malo iskustva i bavim se produkcijom kratko vrijeme ali sam primjetio jednu stvar koja mislim da će me pratiti zauvijek:
gitaristi su jako posesivni prema svom zvuku. Primjer...slu?amo zavr?ne mikseve i bavimo se kozmetikom i dođe na red gitarista(e): "ej molim te, daj soliraj mi gitare da čujem sound....". Tu krenu problemi jer kako večinom bude, (pogotovo u muzici sa gustom zvučnom slikom) nije moguće da sve gitare imaju basa, da budu jako prezentne, da budu jako nadrajvane, da re?u itd. Kako vi rje?avate takve probleme (ako ih uopće imate ![]() Ja bi jako rado volio imati trake nekih legendarnih pjesama da poka?em da i u naj?e?čoj glazbi soundovi nikad nisu tako močni kako se čini kad slu?a? zvuk u kompletu. Ponekad znam micati low cut kad pu?tam solo instrument ali mi se to čini varanje....a mo?da tako i treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ugojiš se do preko 110kg, obriješ glavu, nosiš maskirnu garderobu, i dereš se i bez razloga (ako ni na šta, a onda bar na komp što je spor), i posle nekog vremena, ljudima neće biti svejedno da ti traže takve gluposti poput soliraj mi gitare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
znači onako kako na velečasni Phil Spector uči ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
da, a može i ovako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
on kanda nema problema sa gitaristima, a čak ni reperima ... jedino sa Bono Voxom,al ga je poslo u majčinu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ondak ne radiš :P odbijam da snimamljude koji su fizički superiorniji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Shalu na stranu, to jeste realan problem. Vecina muzicara je produkcijski potpuno nepismeno. Nekoliko godina radim teren i do sada,veruj, nisam imao NI JEDNU cestitu tonsku probu! Jednostavno prodje line-check i masa ode sa bine i to je to. Sede i piju i jebe im se najstrasnije! "Ma dobro je to matori,do jaja je sound..." Ja sad vec na frku znam par stvari koje automatski odradim, ali to je daleko od "tonska" proba... Posle naravno ljudi pomeraju stalke, mikrofone, odnose na pojacalima, to se podrazumeva...radi ko sta 'oce... ![]() I kad reagujes (e tu treba onih 110kila,mada ja imam i vise) onda si ti ispao nadrkan... Likovi cupaju moje produzne,komp jos sejvuje projekat,jednog kad nisam miksetom po faci raspizdio,znas sta... Idijoti. I onda ja lepo kazem na samom pocetku: - Imate li producenta ili radimo kako ja kazem? Ocete kanale? Super,manje drkanja,miksajte "kod drugara na kompu"...! I svima lepo. poz'
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Borba sa vetrenjacama,part II :) | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 31-12-2009 02:05 PM |
Stingov producent u Beogradu... | DaBear | Razno | 35 | 21-08-2009 10:26 PM |
Gost producent | OFF | Predlozi i sugestije | 66 | 11-01-2006 01:28 PM |
-=Producent=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 1 | 12-03-2005 02:02 AM |