|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav drugari!
Mozda ima slicnih topica, ali tu se stvari isto mijenjaju pa vas molim za sugestije. Prodao sam svoju old thrusty Mackie 1402 VLZ pro (2004.) miksetu pa sad trazim kvalitetniju zamjenu. Shvatio sam da volim imati mikser, bilo samo za sviranje (sto je vecina vremena), bilo za snimanje. Cak ni ne kompliciram s AUX-evima, ali bi bilo bolje da mi nova mikseta ima stereo in and out grupu (grupe), sto u ovom cjenovnom rangu i imaju. Hocu reci da trebam mali analogni mikser s odlicnom preampovima (vrlo vazno) i odlicnim EQ sa sweepable midlom (malo manje al opet vrlo vazno), efekati nisu bitni, i najmanje 14 mono kanala. Evo mojih prijedloga: http://www.thomann.de/de/allen_heath_wz_1442.htm http://www.thomann.de/de/soundcraftspirit_fx_16_ii.htm http://www.thomann.de/de/mackie_onyx_1620i.htm Najvise naginjem Allen&Heath-u, mozda bi mi i 12:02 bio dovoljan: http://www.thomann.de/de/allenheath_wz_1202_dx.htm ..ali citam price da ZED serije imaju slicne preampove (ili to mozda netko pomijesao obicnu ZED seriju i R modele!?) Soundcraft mi je nepoznanica, dobro je to vjerojatno, ali me zbunjuju s izjavama gdje pisu da recimo jeftina MFX serija koristi iste preampove ko skupa GB serija, ko tu koga sad... Mackie onyx sam slusao, odlicno zvuci, a imam i BlackJack interface. Odlicna kvaliteta sounda (sinteve sam snimao direktno). Al je li A&H tu pobjednik? Molim savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mislim da je tu u odnosu na to ?ta si imao jedini pomak MixWizdard!
I to 16-ica... Ti si ovde stavio 8-icu (8-kanalnu verziju), a 16-ica je svega stotinak evra skuplja... Čak treba videti kakvu eventualnu "pogodnost" nudi Audio pro kao distributer A&H...
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Šta ga znam, meni je Onyx "no-brainer". Em 16 kanala sa 4-pojasnim EQ-om i pristojnim preampima, em 16-kanalni interfejs.... Moja dva dinara...
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 05-10-2012 at 07:33 PM. Reason: de ne zbunjujem ljude... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
U slicnoj konkurenciji,do duse za malo vise kesha,....ja sam narucio Onyx 24.4.Kazu ljudi da je pored preampa na Onyx-u zanimljiv i buss kompresor.....ce vidimo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Krivo sam se izrazio s brojem potrebnih kanala; nekoliko ih moze biti i stereo (2, 3), ali volio bi barem 6 mono. Ili tako nekako. Zato mi u izbor ulazi i najmanji WZ.
Jel sve WZ imaju iste preampove? Ima tko direktnih iskustava onyx vs WZ? I gdje je tu FX16ii? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
meni je isto Onyx best buy generalno... mada sam veliki fan A&H EQ-a, doduse za live... a koliko znam tebi uglavnom treba kao submixer za tvoju analognu sint bracu, gde je po meni Mackie best buy.
@quake ...a ti uzeo Onyx na kraju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Eto,a ja imam Onyx 1640 već 5 god... Ali nisam hteo da ispadne da reklamiram...
![]() Mislim da je Mix Wiz ipak nešto bolji, Onyx je kao mixer fantazija, ali ta fw konverzija je "usko grlo"... Nema "pad" na mic preampima...trt... No ima balansirane outpute, pa sa poštenim konverterom sigurno svira za sve pare, pregledniji je, manje zbijen i tako to... ![]() Ja samo kažem da za +100€ dobiješ DUPLO više kanala... Kasnije se uvek lakše proda 16ica...ili-ti "duže drži vrednost"...kako ko voli... ![]() Nema "safta" bez Soundcrafta...! ![]() Ali mora da se potroši dosta više para... U ovoj klasi je realno najskromniji... ![]()
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
još jedan glas za A&H u odnosu na Onyxa, kojeg sam takođe imao. Za mene osetno lepši pre i eq, a i ta konverzija na onyxu je realno njaak. Bolje Uzeti a&h pa nekad kupiti ozbiljniju konverziju, lakše ćeš se naterati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Ma kuzis, svirao sam nesto na Onyx 1640, i imam BlackJack i odlican mi je sound, al sto mi to znaci kad nemam s cim usporediti. Stoga me zanima sto se jos nudi, ne... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
OVO je kucni studio !!! | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 39 | 10-07-2012 11:35 AM |
Kucni studio | Placid Art | Dizajn i konstrukcija studija | 46 | 28-12-2011 12:43 AM |
HOME RECORDING Brass instruments - oprema do 1000 eura,najbolja opcija,POMOC!!! | Dragan88 | Computer Hardware | 4 | 30-01-2011 07:22 PM |
1000 eura | silicon science | Promocija radova | 8 | 04-05-2010 09:11 PM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |