|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Već godinama mi stoje stari Quadralovi trosistemski zvučnici koji su delimično osposobljeni da rade u sklopu starog ITT ovog muzičkog stuba.Kada su bili ispravni razbijali su koliko su dobro radili,ali su im oti?le opne na bassovima pa sam ih zamenio (basove/vufere na oba zvučnika)nekim no name koji rade bez veze.Bitno je reći da sam sačuvao i stare bassove/wufere sa razvaljenim opnama,koji bi takodje mogli da se iskoriste.E sad mnogo toga mi se mota po glavi,da li da repariram ili da poku?am da ih pretvorim u pasivne monitore?
Bitno je da navedem da su zvučnici od drveta,a ovo sam prepisao sa njih quadral all-fidellity sl 90, 60/90, 42-22000Hz, 3 wege,40 Ohm.Trosistemci su sledećih dimenzija vufer prečnika 17 cm,srednji 11,7 recimo merio sam sa okvirom ,visoki pečnika 7.?ta bi bilo pametno uraditi gledam ih kako skupljaju pra?inu,a dobro bi mi do?ao jo? jedan par monitora,trenutno imam adame a7.Gde uop?te mogu da se nabave posebno vuferi i tviteri za studijske monitore ,a da to nije e bay.Hvala.Mogao bi da ih slikam pa da ih okačim ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
sta smatras pod opnom? membranu il ovjes?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Video sam veliku ponudu zvucnika(vufera,visokotonaca i sl.) na oglasima pa me interesuje da li neko mo?e da mi pojasni koja je razlika,tj. da li je uop?te ima,izmedju zvučnika koji se ugrađuju u hi fi zvučnike i onih koji se ugrađuju u studijske monitore.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
da sinisa je super majstor plus nije derator
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
+1
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na preporuci,jel ima neko odgovor na moje pitanje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Postoje samo dobri i losi elementi od kojih se pravi zvucna kutija tj. monitor. Monitor je vise odrednica za funkciju, u smislu da kada se finalizuje dizajn zvucnika, ako se 'smeksa i ulepsa' za lepse slusanje, to obicno zovemo HI-FI zvucnik, a ako je surovo precizan, ravan u karakteristikama kroz celo freq. polje, cesto ne bas prijatan za slusanje, onda je savrsen za rad, tj. zovemo ga 'monitor.' Ovo je idealizovan slucaj, posto znamo iz iskustva da vecina tzv. monitora iz nizeg i srednjeg cenovnog ranga (i neki skupi, da se ne lazemo) ima 'sirok EQ osmeh', sa vestacki nabudzenim bassovima i prstecim visokim, za impresioniranje klinaca u show room-ovima, a srednjih nigde! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Film o "starim i novim" tehnologijama | awacs | Razno | 8 | 05-02-2012 10:14 PM |
Mix monitoring sa "običnim zvučnicima" | metalman | Computer Hardware | 4 | 23-06-2009 06:43 PM |