|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ima li netko iskustva s ove dvije sprave?
Ovako.... Trenutačno imam M-Audio ProjectMix IO koji koristim samo kao kontroler (Zvučna je i dalje Konnekt 8)... Postao mi je malo preglomazan za ono što ja s njim radim pa razmišljam o nekakvoj zamjeni. Najčešće na kontroleru i ne koristim više od 2-3 fadera istovremeno (a i to su iznimke) i Artist Control mi se čini kao idealna sprava s manje fadera, a puno opcija za kontroliranje EQ-a itd. Trenutno me zanima: postoji li neka konkretna razlika u faderima i kontroli između Mixa i Controla i kakvi su uopće uređaji u pitanju? Evo detalja: http://www.avid.com/US/products/fami...ontrolsurfaces U budućnosti bi me zanimao vjerojatno i Artist Color. Last edited by Tomislav; 05-09-2012 at 04:43 PM. Reason: dodao link |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Imam MC Control ( euphonix verziju ). ranije su imali problem sa driverima a to se ispoljavalo sto bi faderi ponekad nasumicno sami promenili polozaj ili kada bi mirovali stalno bi se culi motori od fadera kako rade.
Ad kada su pod Avid kapom stvari su dosta bolje i tih boljki vise nema. Osecaj pod prstima je odlican kao i response tastera i fadera tako da se stice osecaj da su DAW ( Cubendo, Logic, PT ..) i kontroler kao jedna sprava. Zaista su profi i imaju dobru customizaciju, jedino izrada ( mislim na shutle/jog tockic i na bocne strane) je prosecna citaj vise plastike nego metala. za te pare ne postoji ozbiljniji i profesionalniji kontroler, prvi sledeci je Smart AV Tango koji kosta oko 7000e, tako da moja topla preporuka za bilo koji od Artist kontrolera. Ja cu jedino da dodam jos Artist transport jer, kao sto sam pomenuo, izrada mu nije bas najbolja i jako je mali za rukovanje. Nadam se da sam ti pomogao
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
SSL Nucleus. Cak i jeftin za 16 kanala + 2 x SSL preamps + SSL monitoring. Bolji kvalitet (i to mnogo) od Avid/Euphonix-a. Od kad sam ga probao dig'o sam ruke od bilo kog drugog kontrolera (i samo trazim dobro opravdanje da ga kupim, 16 kanala je ipak podosta). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Meni ovo zapravo znači da ne trebam kupovati Mix varijantu.... Čitao sam već ne?to o tome da ba? izrada nije najbolja, ali drago mi je da je AVID to doveo u red. Color je navodno super kontroler i ba? mi se sviđa ?to su sve "pokrili" pa to nekako i estetski i funkcionalno ispada kao dobro rje?enje. Jedino ?to mi trenutačno smeta - nemaju support za PC, a s obzirom na to ?to Apple radi u zadnje vrijeme (praktički zapu?tanje Mac Pro linije, uni?tavanje Final Cuta i općenita nezainteresiranost za profesionalce) lako je moguće da ću u neko skorije vrijeme radije raditi na PC-u... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Prijatno sam se nedavno iznenadio sa Digi 002 karticom i kontrolerom,lepo to sljaka,medjutim....malo ju je vreme pregazilo.Kakva su iskustva sa Mackie kontrolerima?Uvek su mi bili interesantni a nigde nisam nailazio na njih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |