|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ako je neko vec eksperimentisao, imam par pitanja...
![]() Koja je preporuka za slucaj da se nema namenski mikrofon? (osim da se isti nabavi) Da li je vrlo lazno raditi sa omni mikrofonom sa velikom dijafragmom? Da li ima omni mikrofona sa malom dijafragmom pristojnog kvaliteta, koji nisu kalibrisani, a da se mogu upotrebiti za ovu svrhu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
naprotiv, merni mikrofoni su uvek (bar ovi ?to ja znam) sa malom membranom. Sam proces merenja, algoritmi, gre?ke, aproksimacije je dovoljno neprecizan da je jo? eksperiment sa neadekvatnim mikrofonom mo?e slu?iti samo u svrhe zabave
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ima AKG i Shure bubica koje su elektret/cond./omni, koje bi mozda mogle da se upotrebe, da li je neko probao nesto, nisu mi bas sve prosle kroz ruke. Verovatno su bolje od npr. behringer mernih mikrofona, mada AKG zna da stavi ozbiljan bump u visokim.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Room Gain | analog | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 16-05-2011 10:13 AM |
Mix Room monitori | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 35 | 10-05-2008 04:24 PM |
Mix Room | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 19 | 21-06-2006 03:57 PM |