|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam da povezem externi procesor (koji god) sa Projectmix-om, ali tako da bih ga koristio u cubase okruzenju(kao insert ili master efect).
U cubaseu usao sam u VST conection, pa Exteral FX i tu napravio konekciju koja mi je potrebna, medjutim sta se desava-salje mi out iz Projectmixa u procesor sto je ok,(to sam proverio preko sluski diriktno iz proc), ali nece return! Verujem da nisam nesto dobro odradio, moze li neko da pojasni sta tacno treba da se odradi da bi se jedan externi efekt ili dinamicki procesor povezao sa audio interfaceom i integrisao u cubase? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa već si uradio "send"!
Sad return (out sa ext.FX) ve?e? nazad na ulaze (bilo koje, linijske) u kartu...! Isto mo?e? i slu?kama proveriti output da li i?ta izlazi iz karte ili posle iz ext sprave kad u nju ne?to "?alje?"... (biće tiho i samo na levoj slu?ki) Ka sve pove?e? i sve radi, "monitori?e?" te ulaze dok mixa? i kad sve namesti? kako ?eli?, mora? ih snimiti (ta dva kanala, da bi ih mogao renderovati) ili miksati u real-time i snimati 2-mix na ne?to... Mada, ne znam ?ta će ti poseban "external FX bus", otvori običan FX channel track i njegov out - rutuj na slobodan out na karti... Poz'
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nasao sve! Za sada radi kako treba (sto se tice send/return).
Javlja mi se drugi problem: Kako rekoh sve radi kako treba preko monitora (sekundarni) koji su mi prikaceni na analogni OUT 1/2 na ProjectMixu, medjutim primarni monitori su prikaceni na Projectmix preko SPDIF-a..i sta se desava- kada hocu da radim na njima (i kada ih selektujem) u Cubaseu se cuju samo trake koje ne koriste externe efekte, ovih sa externim nema nigde, a kada prebacim na male genelece (koji idu preko analogne konekcije) sve normalno radi (cubase i exportuje sa externim efektima u realtime-u), znaci sve ok. Mislim da to ima neke veze sa samim Projectmixom ali ne znam sta da podesim tako da mi se trake na kojima je externi efect cuju i preko digitalnih (Main) monitora???? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
S-PDIF pitanje konekcije | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 03-07-2011 01:46 PM |
Pomoc oko konekcije | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 25-10-2010 02:56 PM |
Return of the Dizel | ugljesa | Promocija radova | 6 | 02-08-2010 06:22 PM |
XLR konekcije i gubitak | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 15-02-2010 03:36 AM |
Send/Return koji vidi panorame? | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 28-04-2008 01:00 PM |