|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo stigao project mix napokon...cudno se ne?to instalirao driver kao i firmware update..sve je odradio iako nije bilo onog:da je na?ao novi hardver...displey na pmio samo svijetli prazno i ni?ta se ne događa...dodu?e on u nuendu radi - transport dugmica jog wheel i select...ali npr fejderi se uopce ne micu ni?ta..displej ni?ta shift i alt dugmici ni?ta zoom nekak cudno..kao da nije ne?to u redu...driver je bio sa m-audiovog sajta za win 32 bit
PMIO je polovan mo?da je i pokvaren ili je ne?to softverski..ima li neko ideju?? Na displeju nisam vidio slovo do sad..?to mi je cudno..ni kad nije u?tekan..nikad..ocekivao sam neki hello ili bilo ?ta ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Za?to si apdejtovao firmver? Neki poseban, smislen razlog...?!
Pitam, ne zezam...
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
u biti nije to update firmvare vec onaj device enabler...A ne znam...i?ao sam po koracima..pa sam poku?ao 'čarat barat' - nekad uspije
![]() Ali evo - kad je stand alone samo na struju 'zoom' dugme kod paljenja bi trebao biti nekakav demo..i sve svjetluca ali display i faderi ni mrdac...znam da ima neki reseting, i imam i upue ali nemogu ga napravit 'napamet' po?o nemam display..jedino ako mi netko mo?e reci 'pje?ke' ?to da sti?ćem da poku?am bar resetirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Vjerojatno će te naživcirati ovaj odgovor, ali jesi li probao promijeniti kabel?
![]() Kad sam ja kupovao svoj PMIO prodavač je zapeo u neugodnoj situaciji. Pola sata je osposobljavao uređaj i crvenio se, a pokazalo se na kraju da je kabel bio nesipravan. I svakako je bitno slijediti točne upute za instalaciju (da je prvo isključen, pa install, shut down, uključiš, upališ komp itd...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Nece me na?ivcirat
![]() Prvo - ne znam kakve veze firewire kabal ima sa tim da ni u demo modu faderi ne rade kao ni display...trebali bi (bar ja mislim) Ovako je sve izgledalo: 1. Iskljucio PMIO 2. Probao instalirati driver sa cd-a kojeg sam dobio uz PMIO - ka?e da ne ?eli na ovaj sustav (win 7 32bit)....ok 3. Skinem najnoviji driver sa m-audio sajta i krenem instalirat...a)plavi ekran smrti par puta b) prestalo je samo od sebe i uspijem ga instalirat 4. ka?e mi da biram hoce li ugasit komp ili cu kasnije ja kliknem sad..on sve pogasi prozore ali ne i komp...dakle odma cudno...ugasim ga rucno 5. Upalim PMIO i upalim komp... 6. Digne se komp, ne javlja da je na?ao novi hardver i ne nastavlja instalaciju, ali m-audio ikone ima i kartica i sustav radi 7. device enabler napravim uredno 8. upalim nuendo pove?em i sve radi ali i dalje faderi i displej ne.... Ja bi formatirao cijeli komp i dig'o nove windowse..nije mi to problem...ali ćemu sve to ako display i faderi ne rade ni u demo modu, bez obzira ?to je sve cudno instalirano - iako ne znam za?to 9. Kasnije sam probao ponovo sa cedeom koji je do?ao uz njega i onda je htio instalirat i najbolje je izgledala instalacija ali samo do reseta, nakon toga nema? ni enabler ni ni?ta..tu stane...UPOOMOĆ ak mi netko mo?e potvrdit da je to kvar (zbog testa sa demom) ?aljem odmah danas na popravak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ne verujem da je ovo novo, pa da možeš "reklamirati"...?
Jbg, trebalo bi probati na drugom kompu! Čudno je da "demo" ne radi... Logično, na kraju servis...! Mada mi i dalje nije do kraja jasno jesi li "flashovao" spravu ili šta?! Pošto znam da oni koji su probali, uglavno "spale" spravu... ![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Nije novo...nije...
Pa napravio sam onaj Fire wire device enabler vi?e puta..koji ka?e da radi firmware pa je valjda to to...ali bez obzira na to, ja sam upalio PMIO cim mi je do?ao i prije nego sam ga ukljucio u komp sa fire wireom...i znao sam da je aux 2 cubase/nuendo mod pa sam klikno..i ja vjerujem da bi i tada trebalo ne?to pisati na displayu i da bi se trebali pomaci fejderi a nisu...mrtvi...displej stalno svijetli pozadinsko osvjetljenje i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kad je moj prodavač imao problem on se manifestirao u fejderima. Zvuka je bilo, ali fejderi nisu radili, odnovno bilo je jednosmjerne komunikacije. Tipa mogao bih pomicati ove u Nuendu, ali se fizicki nisu sami htjeli micat ako pomaknem u SW-u... Probaj drugi kabel. Firewire enabler ne moze biti problem. BTW ja bi prodao PMIO. Trebam nesto manje, pa ako je netko zainteresiran ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Probao sam drugi kabel...probao sam drugu fire wire karticu (imam ih 3), Probao sam fire wire vratiti na staro...sad su na legacy...al ne vrijedi ni?ta...Znaci ti ima? iz prve ruke...Reci mi kad je iskljucen sa kompa...znaci kad je samo u struji..i kad ga ukljuci?...fejderi ne?to naprave i displej ne?to napi?e???? Meni ni?ta...Prvo ?to cu napravit je da cu ga rastavit i provjerit sve konekcije i da li je ne?to ispalo...drugo ?to cu napravit je poslat ga serviseru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Golden Age Project Pre-73 | den | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-07-2010 09:58 AM |
Delta Project | idekius | Slobodan Marković | 4 | 18-04-2007 02:00 PM |
SCOPE - def project | SandRob | DSP forum | 47 | 13-10-2005 07:43 AM |
UAD-1 project - 399.99 $ | idekius | DSP forum | 5 | 28-01-2005 01:31 PM |