Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2012, 11:12 PM   #1
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default bus..,

ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 12:44 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: bus..,

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..
Opet kršim "zavet", pa nek' me 'apse...

Svaki BUS ima in/out postavke... Tzv, ruting! (Routing)

Jesi to rešio??

BUS može da "prima" grupe,kanale,efekte i da ih "pušta" na grupe, kanale, efekte.... ...kao i kanal, grupa... Evo, ovde to namestiš:

Mora se i voditi računa da li šalješ "stereo" kanal u "mono" grupu i ostalo...!!!!
Dakle "klik gore" pa izabereš "IN", pa "klik dole" pa izabereš "gde ide" taj IN...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 01:32 AM   #3
Khan
Moderator

Khan's Avatar

...a ako nije to, onda vidi u device conections, da li ti in i out idu tamo gde treba, treba da pise ime tvoje kartice...
Khan is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 02:12 AM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

probao sve, jedino to sto boki kaze da probam da ga posaljem na taj mono bus,sve sam postavio kako treba i in i out na tom busu i taj kx takodje.nego ja u medjuvremenu nadrko stvar bez toga ali taj mono bus idalje stoji tako da cu sutra da isprobam to sto boki kaze.nego ako nije problem da poslusate projecat sonic species -unleash the beat(taj alhemi records)ja nemogu da poverujem kakva produkcija basa i kika a o zvukovima da nepricam..eh..javljam sutra sta sam uradio sa tim mono busom..hvala...
Old 18-08-2012, 10:58 AM   #5
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...
Old 18-08-2012, 12:58 PM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

resenje ti je kupi normalnu zvucnu kartu , zar jos neko koristi sb live tj kx project ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 02:00 PM   #7
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

ma iskreno kupio sam ja m-audio firewire 410 ,ali nemam monitore pa skupljam kes za njih.los je trip da povezujem m-audio sa krsh hi fi.(pravi krs a rekao sam sebi min 1000evra za 2 kutije)..bilo kako bilo jbg nista nadrkao sam kik i bass bez tog dugog mono busa bas razvaljuje..sutra cu pokusati da okacim to da cijete...
Old 18-08-2012, 03:37 PM   #8
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Sad mi tek dodje... PA TO NEMA SANSI DA RADI!
Kakve god drivere da koristis, SB ima jedan stereo izlaz, nemas na sta da posaljes jos jedan bus!
Prikaci taj M audio da radis k'o covek, makar ga slusao preko "Kosmaja"!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 03:44 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...

Čekaj, sad malo pojasni... Jel koristiš više IZLAZA sa karte??

Pretpostavljam da NE, sve ti ide na ozvučenje/sluške sa jednog izlaza na kartici...(?)

U tom slučaju samo jedan (stereo) izlaz je "master" u Cubase, i svaki bus mora izaći na TAJ stereo izlaz, ili se neće čuti...!

Dakle, ako se on zove "stereo out" (ili Kx left+kx right, kako već) - svi bus-evi treba da imaju namešten OUT na TAJ master bus! Isto tako, kažem , nisam siguran kako to ide kad trpaš stereo trake u mono bus, trebalo bi da može, ali probaj samo sa stereo busevima ipak, možda ga to zeza nešto...driveri,ko zna šta...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2012, 11:26 PM   #10
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

odradio sam kik i bas i oni su na stereo busu ali sam napravio jednu mono grupu i poslao grupe od kika i bassa na nju,dobio sam zeljan rezultat.kada solujem kik i posmatram cubasov meter vidim da se meter kika ne ne ponasa kao pre sada je stvarno mono.cudno mi je to sto su grupe i kika i bassa isto mono ali jeb..sad znam kako da zaista postanu mono...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules