Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Osnove (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=144)
-   -   bus.., (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42064)

spartakus 17-08-2012 11:12 PM

bus..,

ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..

Bockie 18-08-2012 12:44 AM

Re: bus..,

Quote:

Originally Posted by TVirus (Post 332249)
ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..

Opet kršim "zavet", pa nek' me 'apse...

Svaki BUS ima in/out postavke... Tzv, ruting! (Routing)

Jesi to rešio??

BUS može da "prima" grupe,kanale,efekte i da ih "pušta" na grupe, kanale, efekte.... ...kao i kanal, grupa... Evo, ovde to namestiš:

https://dl.dropbox.com/u/2806767/no%20panner.jpg

Mora se i voditi računa da li šalješ "stereo" kanal u "mono" grupu i ostalo...!!!!
Dakle "klik gore" pa izabereš "IN", pa "klik dole" pa izabereš "gde ide" taj IN...

Poz'

Khan 18-08-2012 01:32 AM

...a ako nije to, onda vidi u device conections, da li ti in i out idu tamo gde treba, treba da pise ime tvoje kartice...

spartakus 18-08-2012 02:12 AM

probao sve, jedino to sto boki kaze da probam da ga posaljem na taj mono bus,sve sam postavio kako treba i in i out na tom busu i taj kx takodje.nego ja u medjuvremenu nadrko stvar bez toga ali taj mono bus idalje stoji tako da cu sutra da isprobam to sto boki kaze.nego ako nije problem da poslusate projecat sonic species -unleash the beat(taj alhemi records)ja nemogu da poverujem kakva produkcija basa i kika a o zvukovima da nepricam..eh..javljam sutra sta sam uradio sa tim mono busom..hvala...

spartakus 18-08-2012 10:58 AM

isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...:banghead::confused::banghead:

alavuk 18-08-2012 12:58 PM

resenje ti je kupi normalnu zvucnu kartu , zar jos neko koristi sb live tj kx project ?

spartakus 18-08-2012 02:00 PM

ma iskreno kupio sam ja m-audio firewire 410 ,ali nemam monitore pa skupljam kes za njih.los je trip da povezujem m-audio sa krsh hi fi.(pravi krs a rekao sam sebi min 1000evra za 2 kutije)..bilo kako bilo jbg nista nadrkao sam kik i bass bez tog dugog mono busa bas razvaljuje..sutra cu pokusati da okacim to da cijete...

Khan 18-08-2012 03:37 PM

Sad mi tek dodje... PA TO NEMA SANSI DA RADI!
Kakve god drivere da koristis, SB ima jedan stereo izlaz, nemas na sta da posaljes jos jedan bus!:banghead:
Prikaci taj M audio da radis k'o covek, makar ga slusao preko "Kosmaja"!:wink:

Bockie 18-08-2012 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by TVirus (Post 332265)
isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...:banghead::confused::banghead:

Čekaj, sad malo pojasni... Jel koristiš više IZLAZA sa karte??

Pretpostavljam da NE, sve ti ide na ozvučenje/sluške sa jednog izlaza na kartici...(?)

U tom slučaju samo jedan (stereo) izlaz je "master" u Cubase, i svaki bus mora izaći na TAJ stereo izlaz, ili se neće čuti...!

Dakle, ako se on zove "stereo out" (ili Kx left+kx right, kako već) - svi bus-evi treba da imaju namešten OUT na TAJ master bus! Isto tako, kažem , nisam siguran kako to ide kad trpaš stereo trake u mono bus, trebalo bi da može, ali probaj samo sa stereo busevima ipak, možda ga to zeza nešto...driveri,ko zna šta...

spartakus 20-08-2012 11:26 PM

odradio sam kik i bas i oni su na stereo busu ali sam napravio jednu mono grupu i poslao grupe od kika i bassa na nju,dobio sam zeljan rezultat.kada solujem kik i posmatram cubasov meter vidim da se meter kika ne ne ponasa kao pre sada je stvarno mono.cudno mi je to sto su grupe i kika i bassa isto mono ali jeb..sad znam kako da zaista postanu mono...:rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 07:23 PM.