Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2012, 12:01 AM   #1
manem78
Junior Member

Default Midi time stretch u Cubase-u

Pozdrav!

Nesto cackam po Cubase-u i pokusavam da uradim midi time stretch. E, sad ili sam ja corav pa ne mogu da nadjem ili taj feature ne postoji u Cubase-u. Mislim na ubrzavanje ili usporavanje tempa midi-ja bez menjanja tempa projekta, odnosno menjanje tempa midi-ja na osnovu menjanja pozicije i duzine midi event-ova. Postoji tool Sizing applies time stretch koji radi na nivou parta, ali je zestoka smaracina seci deo parta da bi se nad njim odradio taj posao to pa ponovo vracati nazad u glavni part. Trebalo bi da postoji opcija da se to odradi nad grupom selektovanih eventova u midi(key) editoru. Takodje u Logic Editoru postoji preset Double Tempo i Half Tempo, ali to u najmanju ruku radi smesno, tj. razbaca pozicije nota napred i nazad. Da li neko ima ideju kako da se ovo uradi na bezbolan nacin?
Opet, koliko se secam ova opcija je postojala jos u matorom Cakewalk-u pre 10 i vise godina. Sad kad bolje razmislim nem' pojma ni koji mi je trebalo da prelazim na Cubase
manem78 is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2012, 09:30 AM   #2
Haxli
Pro Member

Default Re: Midi time stretch u Cubase-u

Mozda ovo pomogne:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14270
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2012, 10:08 AM   #3
manem78
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Da, da, procitao sam to, ali to je dosta star thread pa rekoh da nisu mozda dosad ubacili normalan feature za to. Jer, kao sto rekoh (a, kao sto predlazu i u tom threadu) gnjavaza je svaki put seci deo parta koji zelis da sabijes (ili prosiris na neki vremenski interval), obraditi ga pa ga vracati nazad u glavni part. Izgleda da nema toga ovde
Old 21-02-2012, 07:42 PM   #4
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Vrlo je jednostavno:

1. Označiš MIDI part na kojem želiš primijeniti time stretch.
2. Pritisneš broj 1 na tastaturi (ne numeričkoj!) jednom, pa još jednom (definirani shortcut mijenja tool) - sada je pored kursora ikonica malog časovnika.
3. Razvlačiš/sabijaš part koliko ti treba (radi preciznosti uključi snap).

Kad završiš, pritisni opet broj 1 na tastaturi (ne numeričkoj!) da se vratiš na prethodni tool.
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2012, 10:24 AM   #5
manem78
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
Vrlo je jednostavno:

1. Označi? MIDI part na kojem ?eli? primijeniti time stretch.
2. Pritisne? broj 1 na tastaturi (ne numeričkoj!) jednom, pa jo? jednom (definirani shortcut mijenja tool) - sada je pored kursora ikonica malog časovnika.
3. Razvlači?/sabija? part koliko ti treba (radi preciznosti uključi snap).

Kad zavr?i?, pritisni opet broj 1 na tastaturi (ne numeričkoj!) da se vrati? na prethodni tool.

Da, da to je jasno. Nego, ne zelim da radim to nad celim partom nego nad selektovanim eventovima (notama) u key editoru. Ali, nema veze. Odustao sam od toga. Ocigledno da nema ta opcija. Citao sam i po stranim forumima. Dosta ljudi se zali na to. Cak su i pisali Steinbergu da ubace taj feature, ali bez uspeha. Hvala u svakom slucaju
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules