|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
meni je samo dilema (posto uzimam klavijaturu) da li da sacekam da se ovaj impulse pojavi u radnjama pa da pazarim, ili da odma narucujem onaj maudio axiom pro (61)... koliko vidim skoro sve je isto... isti layout, iste funkcije... sta pazariti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ako je sve isto, onda vidi sta ti je jeftinije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
pa malo je komotniji impuls sto se tice arpedjia i to naglasavaju dosta, i sto automap direktno povezujes sa pluginovima, dok ovamo ne updateujes nista, sam prepoznaje... a ne vidim razlog da ove arp modulacije ne moze i axiom (samo sto u tutorialima ne forsiraju arpove)... a i u ceni su slicni (u istoj klasi)... i dirke iste... mada nekako mi se novation cini ozbiljniji... ili da sve zaobidjem , dodam jos i uzmem akai...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Moji dojmovi o Impulse-u:
Kvaliteta izrade je losa. Odnosno, mozda nije ni sama kvaliteta losa, ali "dojam kvalitete" jest. Knobovi i slideri skoro bez otpora (slideri jos i sitnicu "rotiraju" pod rukom), jeftina klavijatura. Kad sam to osjetio, ne zanimaju me vise mogucnosti.. Axiom all the way, ili MPK - jos bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Po meni Novation i Akai su danas otprilike jedini MIDI kontroleri koji dolaze u obzir ako tra?i? kvalitetan kontroler. Nisam probao ove nove, Impulse i Max49, ali, ako su u su?tini isti kao Remote i MPK (a 99% jesu) otprilike je svejedno ?ta uzima? - MPK ima ne?to plići hod dirki u odnosu na očekivani ali je otpor takav da mi zaista nije ni najmanje smetalo da sviram. A poprilično sam osetljiv na lo?e dirke.
Za Novation dirke ka?u da su najbli?e dirkama na ozbiljnim klavijaturama - nisam imao prilike da probam po?to u Artistu nije bilo tada, ali s obzirom na to od koga dolaze ti komentari, ne sumnjam ni najmanje. Sve u svemu - ako su dirke bitne - Novation ili MPK - ako koristi? padove, onda MPK. Da kupujem, uzeo bih MPK i zbog pozicije pitch wheela (meni bitna stavka). M-Audio nikako - pre bih onda uzeo Behringera UMX (da, ozbiljan sam) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
U Beogradskom Artistu, gde svracam redovno
![]() Prodavac mi je rekao da ne mogu da nabave Impulsa koliko im se trazi, a ja bih rekao da to znaci da je dobar ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
ja sam probao do sad axiompro 49 i mpk49, nisu ni malo slicni... meni se recimo vise svidjaju dirke na akaiu (iako nisu "klavirske"), ali me dugmici iscrpljuju onim zvukom kad pritisnes kao one klik-klak pez igracke sto puckas i nerviras ljude okolo
![]() od ta tri izbora uzimam jedan i to 61irka, akai mi deluje najozbiljnije, ako bude bilo tad u artistu i impuls onda cu verovati prstima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Pa i M Audio Axiom Pro i ovaj Novaton imaju vec izprogramirane templates za sve glavne DAWs, pa nemoras nista da kucas / programiras - sve radi iz kutije...
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Meni se licno uopste nije dopala dirka na Akai-u i zato sam tada kada sam kupovao master i odustao od njega. Kratke dirke, pretvrde (nekako zilave), klimaju se...
Sto se ostalih funkcija tice super je jer nudi najvise stvari da su trenutno dostupne sto je jako bitno ako je ziva svirka u pitanju. Ako nije za "uzivo" onda ti i Novation radi posao odlicno, ako ne i bolje! U principu, ako su bitne dirke bolja je varijanta kupiti neku stariju klavijaturu koja danas ne kosta mnogo (tipa Korg M1, T3, 01WFd... ima i nekih Yamaha SY koje imaju dobre dirke, ne poznajem ih mnogo ali ima ljudi koji ih znaju i koriste) i midi kontroler bez dirki (sve preporuke za Novation Zero SL i SL MKII). To dvoje bi trebalo da moze da se kupi za cenu ovih boljih mastera (Akai, Novation) a plus ces imati i boje sa klavijature. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neural impulse activator | LAMPASH | Pricaonica | 3 | 11-12-2011 05:04 PM |
Cubase 6 video review | STUDIOTON | Audio Software | 0 | 20-01-2011 08:36 PM |
Nord Wave Review | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 24-04-2009 05:25 AM |
Review NI Guitar Rig-a | MUzzY | Recenzije | 29 | 02-08-2005 04:59 PM |