Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2012, 04:38 AM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Novation Impulse Full review

meni je samo dilema (posto uzimam klavijaturu) da li da sacekam da se ovaj impulse pojavi u radnjama pa da pazarim, ili da odma narucujem onaj maudio axiom pro (61)... koliko vidim skoro sve je isto... isti layout, iste funkcije... sta pazariti?
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2012, 04:48 AM   #3
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ako je sve isto, onda vidi sta ti je jeftinije
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2012, 04:58 AM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa malo je komotniji impuls sto se tice arpedjia i to naglasavaju dosta, i sto automap direktno povezujes sa pluginovima, dok ovamo ne updateujes nista, sam prepoznaje... a ne vidim razlog da ove arp modulacije ne moze i axiom (samo sto u tutorialima ne forsiraju arpove)... a i u ceni su slicni (u istoj klasi)... i dirke iste... mada nekako mi se novation cini ozbiljniji... ili da sve zaobidjem , dodam jos i uzmem akai...
Old 19-01-2012, 07:16 AM   #5
relis
Senior Member

Moji dojmovi o Impulse-u:

Kvaliteta izrade je losa. Odnosno, mozda nije ni sama kvaliteta losa, ali "dojam kvalitete" jest. Knobovi i slideri skoro bez otpora (slideri jos i sitnicu "rotiraju" pod rukom), jeftina klavijatura. Kad sam to osjetio, ne zanimaju me vise mogucnosti..

Axiom all the way, ili MPK - jos bolje.
relis is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 10:21 AM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Po meni Novation i Akai su danas otprilike jedini MIDI kontroleri koji dolaze u obzir ako tra?i? kvalitetan kontroler. Nisam probao ove nove, Impulse i Max49, ali, ako su u su?tini isti kao Remote i MPK (a 99% jesu) otprilike je svejedno ?ta uzima? - MPK ima ne?to plići hod dirki u odnosu na očekivani ali je otpor takav da mi zaista nije ni najmanje smetalo da sviram. A poprilično sam osetljiv na lo?e dirke.

Za Novation dirke ka?u da su najbli?e dirkama na ozbiljnim klavijaturama - nisam imao prilike da probam po?to u Artistu nije bilo tada, ali s obzirom na to od koga dolaze ti komentari, ne sumnjam ni najmanje.

Sve u svemu - ako su dirke bitne - Novation ili MPK - ako koristi? padove, onda MPK. Da kupujem, uzeo bih MPK i zbog pozicije pitch wheela (meni bitna stavka). M-Audio nikako - pre bih onda uzeo Behringera UMX (da, ozbiljan sam)
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 05:12 PM   #7
horowitz
Junior Member

U Beogradskom Artistu, gde svracam redovno sam video: Impulse 61, Impuls 49, Impuls 25, Axiom (sve modele) Akai 25, Akai 49...
Prodavac mi je rekao da ne mogu da nabave Impulsa koliko im se trazi, a ja bih rekao da to znaci da je dobar . Za Akai ne bih trosio reci, jer je proverena sprava.
Old 21-01-2012, 06:59 PM   #8
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja sam probao do sad axiompro 49 i mpk49, nisu ni malo slicni... meni se recimo vise svidjaju dirke na akaiu (iako nisu "klavirske"), ali me dugmici iscrpljuju onim zvukom kad pritisnes kao one klik-klak pez igracke sto puckas i nerviras ljude okolo ... dok maudio nemam zamerke za dugmice, padove (osim sto ih ima manje) a i otvaras vst bez misa, sve se samo podesi, knobovi su precizni...i onda je uleteo impulse i bacio me u trilemu...do sad ga nisam probao, ali veeeeliki - su oni no-sense-whatsoever slajderi bez otpora uff sto to mrzim... ali sve u svemu deluje super, mislim da bi me sigurno mrzelo samo da za svaki plugin mapujem zasebno al dobro...

od ta tri izbora uzimam jedan i to 61irka, akai mi deluje najozbiljnije, ako bude bilo tad u artistu i impuls onda cu verovati prstima...
Old 22-01-2012, 01:27 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
ali sve u svemu deluje super, mislim da bi me sigurno mrzelo samo da za svaki plugin mapujem zasebno al dobro...

Pa i M Audio Axiom Pro i ovaj Novaton imaju vec izprogramirane templates za sve glavne DAWs, pa nemoras nista da kucas / programiras - sve radi iz kutije...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 10:07 PM   #10
akordeonista
Senior Member

Meni se licno uopste nije dopala dirka na Akai-u i zato sam tada kada sam kupovao master i odustao od njega. Kratke dirke, pretvrde (nekako zilave), klimaju se...
Sto se ostalih funkcija tice super je jer nudi najvise stvari da su trenutno dostupne sto je jako bitno ako je ziva svirka u pitanju. Ako nije za "uzivo" onda ti i Novation radi posao odlicno, ako ne i bolje!
U principu, ako su bitne dirke bolja je varijanta kupiti neku stariju klavijaturu koja danas ne kosta mnogo (tipa Korg M1, T3, 01WFd... ima i nekih Yamaha SY koje imaju dobre dirke, ne poznajem ih mnogo ali ima ljudi koji ih znaju i koriste) i midi kontroler bez dirki (sve preporuke za Novation Zero SL i SL MKII). To dvoje bi trebalo da moze da se kupi za cenu ovih boljih mastera (Akai, Novation) a plus ces imati i boje sa klavijature.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules