|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Kupio sam pre neki dan tc electronic-level pilot. Miksujem i snimam na hard disk recorderu Boss br-1600 koji ima chinch na izlazima. Kad mikser povezem direktno na monitore (chinch-kenon), napravim neki mix i preslusavam, sve je ok. E sad kad mikser povezem sa tc-level pilotom, pa iz njega idem u monitore i preslusavam isti mix, zvuk mi je 'tanak' pogotovo u basovima, nema onu dubinu, cuje se razlika za 30-40 %. Da li je to zbog kablova ili je nesto drugo u pitanju ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To moze biti problem sa svim pasivnim atenuatorima (i onim jeftinim), i prica po netu da oni ZATO ne "kolorisu" zvuk jer su pasivni je cista izmisljotina. Svaki iole iskusan elektronicar i dizajner zna da duzina kablova na potenciometru za regulaciju gaina igra veliku ulogu u frekventnom odzivu ukupnog lanca,... no... nekom to smeta... nekome ne. ALI potraznja postoji, bajka da to ne kolorise zvuk je lansirana, postoji isto kao i stotinu drugih bajki, te je i TC to ponudio.... njegov barem lepo izgleda, ako te to teshi. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-02-2011 at 10:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
njegov barem lepo izgleda, ako te to teshi.
pozdrav bogi[/quote] Hahahahaha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Regulacija gaina nije trivijalna procedura na monitoringu i tu svako dobro resenje kosta... od kvalitetnog pota, preko relejnog atenuatora i dalje... Kad visoku impedansu stavis na kabal (pot od 10-20kohm), i "muva ce da mu smeta" .... zamisli da gitarski pot stavis na "produzni gajtan"... nije bas takav slucaj, izlaz je ovde aktivan, ovo je balansirano i tako to... ali bi na gitari bila "drasticna razlika" ![]() Crosstalk bi trebalo izmeriti ... "preslusavanje" levog i desnog kanala. Probaj iz drugog izvora da udjes u level pilot... neceg drugog... balansiranog... pa preslusaj sa i bez. pozdrav bogi p.s. inace nemoguce je napraviti gain regulaciju koja BAREM na neki nacin ne degradira signal... ima samo onih koji to cine u vecoj i manjoj meri... s tim sto su ovi drugi drasticno skuplji.... p.p.s. imaj u vidu da ulazis iz nebalansiranog izlaza u level pilot... e to je vrlo blisko "gitari sa potom na "produzni gajtan""
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-02-2011 at 11:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() Hahahahaha ![]() Jako si brz na izjavi sa si bacio pare a da su oni trgovci a da pre togs nisi proverio da nesto nije kod tebe u lancu pogresno. Koristim TC LEVEL PILOT od kada se pojavio, nesto manje od 2 godine i nikada nisam imao ni jednu zamerku ... tc ocekuje balansirani signal a ne nebalansirani chinch . Prvo to promeni pa onda jadikuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Dobro dobro, danas imam probu sa bendom pa cu otici do studia i probati sve to sto ste mi preporucili, hvala. Ja samo neznam kako da naprvim balansirani kabl chinch-kenon, da li je to uopste moguce i kako ? Na mikseti imam i sub-mix banana, da li bi to nesto pomoglo kad bih isao iz njega ?
PS:Moritz, ja sam trazio pomoc, u sustini ovaj forum izmedju ostalog za to i sluzi, zar ne, na osnovu dobijenog odgovora rekao sam sta sam rekao, ne jadikujem koga sisa zivot je lep ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ok Bogy lepo si mi rekao (ako si mu rekao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, nemojte praviti mistifikacije gde ih nema..... 40% ....?
3 behringera da zakachis jedan iza drugog ne moze da toliko promeni zvuk.... TC level pilot imam odavno (2 komada).... nisu previse izdrzljivi (pocnu posle godinu dana da shushte), tu se slazem sa Bogijem oko cene/kvaliteta.... ali sto se zvuka tice, ja nisam primetio da mismeta u normalnom radu... mozda u nekom super laboratorijskom testu bi bilo razlike... ali je sasvim normalna sprava za ozbiljan rad
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Pri tom je Nano Patch jos i jeftiniji ... sustinske razlike nema (da.. ruzniji je) ... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tc electronic level pilot | sRce | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 20-11-2009 01:05 PM |
TC Level Pilot | Max | Monitoring | 24 | 20-03-2009 07:15 PM |
Entry level gitara? | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 03-09-2007 06:11 PM |