|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jako sam nesretan pona?anjem dosta dobre konfiguracije kopjutora...rado bih se prebacio na windows 7 kojeg svi jako hvale (provjerio sam da li svii moji audio hardveri ga podr?avaju)....kakva su va?a iskustva o tome...da ili ne????
Sve to meni kao sve u svemu dobro radi....ali ono....radi, radi,radi pa eror pa eror i t d |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ovdje je dosta pisano o ovome.
Ali, eto. Opi?i lijepo svoju konfiguraciju + muz. kart. + ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Intel core(TM)2 QUAD CPU Q 6600 @ 2.40 GHz, 2GB rama
Nuendo 4 Focusrite liquid saffire Focusrite liquid chanel - malo malo ?teka (onda dizanje projekta opet ...vamo tamo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Mali off-topic... Ako koristis 64bit windows 7, on po defaultu dodeljuje svakoj 32bit aplikaciji 4gb adresnog prostora, za razliku od Windowsa x32 gde ti je adresni prostor 2GB - sto znaci da svaki otvoreni proces moze da ima 2gb rama max. Ako 32bitna aplikacija ima LAA (large address aware) moci ces da napunis tu aplikaciju i do teorijskih 4gb. Znaci Windows 7 64bit + Cubase 5 32 bita (LAA podrska) = vece iskoriscenje memorije... U zadnje vreme ima dosta 64bit pluginova, pa ako se mozes docepati pravog 64bit nuenda, definitivno bi trebao da probas Windows 7 64bit ... Da, mogao bi da dodas jos koji RAM modul ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-05-2010 at 03:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ja sam imao poneki problem koristeci nuendo 4 na win7. mnogo mi bolje radi na xpx64.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Citam po raznim forumima da N4 bas i ne voli 64bit Windows 7 - Ja sam ubacio juce Win7 64bita i stavio Cubase 5 - 32bit. Uspeo sam da napunim 3GB od mogucih 4 koje imam instalirano u kompu. Za sada sve radi sasvim dobro. Sa Win XP 64bit bi trebalo da je isti slucaj - sto se memorije tice. Dakle definitivno >64bit windows< pa makar i sve koristili na 32bita !
BTW, zasto Nuendo 4, a ne Cubase 5 ?
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-05-2010 at 07:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-05-2010 at 07:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
nema nekog pretjeranog razloga za?to nuendo...upao mi je u ruke pa sam ga isprobav'o i tako mi je ostalo...bdw. iskreno sam mislio da je puno stabilniji (zbog cijene) nego cubase, a i ako se dobro sjecam..na cubase-u 3 sam imao nekakva pucketanja u exportanom fajlu a na nuendu vi?e nemam tih problema....a sad gdje god vidim..nuendo i windows 7 nije savr?en..ne znam...?ta da radim.....windows 7 definitivno..ali da li nuendo 4 ili cubase 5???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ja sam pre koristio N3 jer je bio znatno bolji - kompletniji nego C3. Sada to nije slucaj - rekao bih da C5 radi dosta stabilno na mojoj masini, prosto nisam navikao da svaki cas nesto puca, nema problema u eksportu, ima mogucnost eksportovanja svake trake posebno - batch eksport, multikanalni rad... Kao da su sjedinili dva proizvoda. U prilog tome ide i neizbacivanje N5 u isto vreme kad i C5. Stavise, C5 dolazi napunjeniji pluginovima i "featurama" nego N4. Ako si ipak navikao da drzis Nuendo, svakako idi na Windows XP, ali 64bit. Mislim da bi ipak bolje bilo da ides na - Cubase 5 + bilo sta 64 bitno ...
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
e hvala...tako ce biti...cubase 5 + windows 7 64 bitni....po svim nekim zakljuccima i utiscima...svi ka?u da sedmica je puno stabilnija br?a, naprednija i da se cak da usporediti sa linuxom ili macom (izuzev virusa, popupova i microsoft standard sranja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows 7 u audio produkciji | awacs | Audio Software | 72 | 08-12-2009 01:26 AM |
Da li postoji neki Audio Meter nalik na Pingin Audio Meter ali da radi na Windows 7?? | HM Produciton | Audio Software | 0 | 30-10-2009 11:37 AM |
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition | Danny Lou | Audio Software | 19 | 18-12-2008 04:08 AM |
Audio Drajveri (MS Windows, OS X) | kejkz | Audio Software | 3 | 28-06-2007 05:09 PM |
:: Audio Ease Altiverb na Windows XP :: | lesha | Audio Software | 13 | 22-06-2006 12:51 PM |