|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Treba da krenem da spustam u nuendo jednu pesmu koja se najvise zasniva na matrici sa klavijature. Kako bih dobio najbolji kvalitet zvuka i izbegao shum na analognim izlazima klavijature, odlucio sam da stvar usnimim putem spdif-a. E sad, maksimalna rezolucija koju klavijatira daje je 24bit, 44.1, sto znaci da i projekat moram da podesim na isti samplerate i bitdepth. Problem je u tome sto bih vokal i gitare hteo da snimim na 88.2.. Da li je to nekako izvodljivo? Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa jednostavno je!
Samo otvori novi projekt u nuendu i postavi da je samplerate 88.2 Onda importiraj te fajlove iz klavijature, i on će sam shvatit da su oni na drugačijem samplerate-u. Pitat će te da li da konvertira fajlove u 88.2, ti mu reci OK i to je to. Nastaviš dalje raditi na 88.2...
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
mojih 5 centi:
neke klavijature zvuce mnogo mrsavije kada ih snimas digitalno. Iako je to po teoriji "najbolji zvuk", na nekim klavijaturama je to tako, a na nekima nije, jer poseban sound klavijature cine njihov DA konvertor na izlazu. Evo brzinski - Motifi zvuce super na digitaliji, dok Korg Triton ima osetno drugaciju farbu kad bocnes digitalno. Po meni - koristi sound koji ti se najvise svidja, bio on analogni ili digitalni. pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Btich, potpuno si u pravu. Ja sam negde razvio praksu da bas, i drum deonice spustam analogno jer zvuce nekako masnije i vazdushastije (naravno, opet u zavisnosti od sinta). Ja motifa koristim, i on ima neki svoj shum na D/A koji je dosta mali ali kad se spusti 20+ kanala onda to ume da se cuje na tihim delovima pesme.
Shot, da li ce promena samplerate-a na tim fajlovima uticati nekako na zvuk? Na bolje sigurno nece jer su fajlovi izvorno u 44.1. Drugo, zasto bi ih uopste podizao na 88.2 kad i u novom projektu mogu da ostanu 44.1? Last edited by VladaNS; 31-03-2011 at 07:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Shot, moja je greska, nisam najbolje procitao tvoj post
![]() Last edited by VladaNS; 01-04-2011 at 07:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Shot, moja je greska, nisam najbolje procitao tvoj post
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Hteo bih jos jedno pitanje da postavim nevezano za ovo, pa cu ga postaviti ovde da ne otvaram novi post...
Kad usnimavam sint na linijskim ulazima ff400, u cubase sample editoru zvucni talasi deluju kao da su "osisani" u limiteru. Recimo, dam prejak signal iz klavijature i u ff mikseru se lepo vidi da zvuk odlazi u crveno. Isto prikazuje i cubase mixer. Ali u sample editoru waveform je potpuno ravan- bukvano limitovan na recimo -6 dbfs tako da nista ne prelazi preko. Ima li neko ideju zasto se ovo desava? Problem sam jedino uspeo da prevazidjem tako sto na prednjim line/instrument ulazima otkacio inst 3 i inst 4. Tek tada je cubase zabelezio clipping. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
suncane skale, tj. sta fali ovoj pesmi? | gorjan | Promocija radova | 22 | 13-08-2009 06:21 PM |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
Ajde da se malo zabavimo - SAMPLERATE TEST! | zvincic | Razno | 26 | 06-12-2005 12:06 AM |
efekti&samplerate | Arthur | Audio Software | 9 | 20-06-2005 02:37 PM |