|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav.Poku?avam da uklonim ?um koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je ?elim ?to čistiju u miksu.?um se ?ojavljuje na oko -60 db i ni?e.Nije stra?no ali kada uljučim distorziju ?um se čuje jače.Poku?avam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam jo? ne?to u zvuku gitare osim ?uma.
Nemam ba? nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu. P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego ?to gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
koristi Z-noise. Pročitaj uputstvo, jako je dobro. On ti skida šum sam po sebi, pa tek onda šibaj u pojačalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
koristi Z-noise. Pročitaj uputstvo, jako je dobro. On ti skida ?um sam po sebi, pa tek onda ?ibaj u pojačalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ne možeš sa gejtom skinuti šum sa gitare.Gejtom možeš samo očistiti šum koji se javlja prije i poslije signala. Provjeri kabl, obično je problem sa nebalansiranim kablovima a naročito kad su dugački. Provjeri da ne sviraš preblizu nekog električnog uređaja ili halogenske rasvjete. DI box pomaže. Osim ako nisu pickupovi Last edited by Surfer; 17-10-2010 at 12:05 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Nemam u svom paketu wavesa ovaj z noise imam x noise,a kada su wavesi u pitanju i njihova instalacija već sam nekoliko puta napravio haos u kompu,pa bi da prodjem ovaj put bez toga vidim da mnogi hvale z noise zbog lakoće delovanja.Da li x noise može da odradi posao?Zar noise gate ne može da posluži s obzirom da je šum daleko od signala gitare?Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Znam tacno o cemu pricas i veruj mi samo z-noise... i to prvi u lancu. Ne mozes svirati u realtime-u sa njim. Snimi sve i onda ga upali. White noise preset resava 80% slucajeva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
instaliraj z-noise, i nauči kako radi, može da reši problem bez da osetiš ikakvu razliku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gate | loscolorados | Audio Software | 2 | 18-06-2009 08:30 PM |
Shum i noise gate? | disco violence | Gitarska Produkcija | 11 | 09-04-2008 01:08 AM |
Dobar gate-preporuka | MD | Audio Software | 13 | 13-01-2006 04:04 PM |