Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2010, 01:49 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Waves Noise Gate i ?um?

Pozdrav.Poku?avam da uklonim ?um koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je ?elim ?to čistiju u miksu.?um se ?ojavljuje na oko -60 db i ni?e.Nije stra?no ali kada uljučim distorziju ?um se čuje jače.Poku?avam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam jo? ne?to u zvuku gitare osim ?uma.
Nemam ba? nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu.
P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego ?to gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2010, 09:23 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Waves Noise Gate i ?um?

koristi Z-noise. Pročitaj uputstvo, jako je dobro. On ti skida šum sam po sebi, pa tek onda šibaj u pojačalo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2010, 09:24 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

koristi Z-noise. Pročitaj uputstvo, jako je dobro. On ti skida ?um sam po sebi, pa tek onda ?ibaj u pojačalo.
Old 16-10-2010, 11:57 PM   #4
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Pozdrav.Pokušavam da uklonim šum koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je želim što čistiju u miksu.Šum se šojavljuje na oko -60 db i niže.Nije strašno ali kada uljučim distorziju šum se čuje jače.Pokušavam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam još nešto u zvuku gitare osim šuma.
Nemam baš nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu.
P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego što gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala.

Ne možeš sa gejtom skinuti šum sa gitare.Gejtom možeš samo očistiti šum koji se javlja prije i poslije signala. Provjeri kabl, obično je problem sa nebalansiranim kablovima a naročito kad su dugački. Provjeri da ne sviraš preblizu nekog električnog uređaja ili halogenske rasvjete. DI box pomaže. Osim ako nisu pickupovi

Last edited by Surfer; 17-10-2010 at 12:05 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 03:36 PM   #5
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Nemam u svom paketu wavesa ovaj z noise imam x noise,a kada su wavesi u pitanju i njihova instalacija već sam nekoliko puta napravio haos u kompu,pa bi da prodjem ovaj put bez toga vidim da mnogi hvale z noise zbog lakoće delovanja.Da li x noise može da odradi posao?Zar noise gate ne može da posluži s obzirom da je šum daleko od signala gitare?Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 03:54 PM   #6
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Znam tacno o cemu pricas i veruj mi samo z-noise... i to prvi u lancu. Ne mozes svirati u realtime-u sa njim. Snimi sve i onda ga upali. White noise preset resava 80% slucajeva.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 05:49 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

instaliraj z-noise, i nauči kako radi, može da reši problem bez da osetiš ikakvu razliku.
Old 18-10-2010, 08:28 PM   #8
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Pozdrav.Poku?avam da uklonim ?um koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je ?elim ?to čistiju u miksu.?um se ?ojavljuje na oko -60 db i ni?e.Nije stra?no ali kada uljučim distorziju ?um se čuje jače.Poku?avam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam jo? ne?to u zvuku gitare osim ?uma.
Nemam ba? nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu.
P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego ?to gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala.
Ako te muči već snimljeni materijal (koji dodatno ?eli? distorzirati), predla?em iZotope-ov RX Advance ... bez previ?e muke mo?e? da skine? bilo kakav ?um na snimljenom materijalu, ali mora? znat da to ipak ?teti samom fileu, makar ne mora biti audibilno, pogotovo kad stavi? malo distorzije, ali nema vi?e ?UMA ... a ako ?ei? live skinuti taj ?um, e to će ti vi?e znati domaći analogičari ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules