|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kao sto naslov kaze, hteo bih da zamenim kinesku lampu u SE Z5600 nekom kvalitetnijom.
Posto se UOPSTE ne razumem u lampe, niti u elektroniku, treba mi pomoc, recimo da narucim dve razlicite dobre lampe ali koje:S Takodje ako bi neko da mi pomogne ili mi da uputstva kako se to menja, ja sam otvarao mikrofon ali se ne bi usudio da sam menjam lampu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa, bilo bi lepo naci Ei-nis lampu ali to je ultra zayebano...
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bas me zanima koji tip lampi uopste ide u taj mikrofon? Inace narucio bih preko thomann-a, 2 komada lampi recimo. A tu Nisku lampu, mislim da mogu da nadjem ako se proizvodi takva koja moze da dodje u moj majk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pa koliko ja znam u taj mikrofon ide 12AX7 ili ti ECC83, Ei Niš je imao "običnu" i "elite" seriju te lampe (elite je sa pozlačenim pinovima), pa potraži, to je inaće najčešća lampa za pretpojačala.
Last edited by sira; 01-03-2010 at 06:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Izgleda u jednoj radnji Nisu ima da se kupi ova lampa.
Samo ne znam da li je pozlacena i da li ima pozlacena, kako se tacno zove taj model ili samo da ih pitam za pozlacenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nije ta lampa, moj mikrofon je bei, nije onaj zeleni MKII.
Koristi ovu lampu 12AX7. Evo linka za mic http://www.soundonsound.com/sos/May0...es/sez5600.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ispravljam se, u USA je oznaka 12AX7 a u Evropi ECC83.
Tako da vec sutra cu da odem i da uzmem ovu EI lampu, a za tu pozlacenu Bog zna gde da trazim, pitacu ih tamo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Vidi sta sam iskopao...
Ei tubes are made at the world famous Ei (Elektronska Industrija) factory in Niš, Yugoslavia. The factory was founded in 1951 and employed the use of Philips (Holland) technology using their original machinery, drawings, methods and test procedures.. Back then production was mainly devoted to radio and TV tubes. Ei now specializes in the production of audio tube types and the quality of their tubes is second to none. Ei Elites tubes take the quality a step further. All Ei Elites are tested for noise and microphonics. The pins are gold plated and they are shipped in special packaging. Try some and we think you’ll agree, EI Elites are some of the best sounding tubes being made today. The Ei Factory is not out of commission / shut-down. They are undergoing a transition and will be producing tubes sometime in the future. All quality controls, specs and materials are being re-assessed in order to bring you a better product. More news will come as we find out. ima i ovaj sajt... http://www.eitubes.com/
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nasao sam ove ECC83 lampe, sad tragam za tom Elite lampom. Nadam se da cu je naci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Peluso lampa i kapsula u Srbiji? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 11-08-2009 02:15 AM |