|
Dejan Vučković Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pozdrav Dejo,
ajde nam kazi malo o kompresiji,kako radis,kako gledas na stvar ? pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ipak probaj bit malo konkretniji, ovo je kao da sam ja tebe pitao da kazes nesto o bijelim dirkama i cemu sluze.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pozz za gosta,
evo i mene zanima kompresija, pa cu biti malo konkretniji, mene zanima kako da najlakse skontam i razumijem, parametre atack, rel. tresh... Odnosno na sta trebam da obracam paznju kada odlucim da nesto kompresujem, jer sam poprilicno nov u produkciji. Hvala. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Bijele dirke sluze isto cemu i crne,samo na tamniji nacin !
![]() Salu na stranu , znas i sam koliko se danas u modernoj muzici komprimuje sve.Pa ipak,bez njega ne vredi,a sa njime je tesko ![]() Evo,konkretno zanima me naprimer postavka kompresora kad radis neke heavy gitare,kao kod ritma nereda?Da li komprimujes i koliko? Takodje,koliko kompresije stavljas na vokal u takvim situacijama ? |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Kad smo več kod kompresije, ako mo?e par reči o Virtual Dynamics na Ameku, ako koristi?,na koji način... Danijel |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Dajte mi malo vremena, pokusavam da osmislim nesto opsirnije, sa nekim audio primjerima, a malo me stisnuo posao ovih dana...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Nije problem sacekacemo, to sa prakticnim primjerima je odlicno, meni bas to treba
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
mozda da prozborimo ovde i o nekim VST kompresorima???
Ako se slazete.. izbor.. omiljeni....gde koji i slicno... ako se to koristi uopste ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Mene Vst najvi?e i zanima, tako da se sla?em
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U VST svijetu, posto ne radim toliko cesto na toj platformi krecem od pretpostavke da je sve odlicno, i onda isprobavam sta vec ima instalirano na doticnoj masini (a obicno ima sve sto vole mladi) ![]() ![]() Za one sa manje iskustva koji citaju ovo: Mislim da je gubljenje vremena patnja oko toga da li UAD 1176 radi isto kao pravi, da li je novi plugin identican kao EMT 250, i da li Waves SSL radi kao SSL 4000G. Ako vec miksate nesto za sebe ili drugoga, a pritom niste ograniceni budzetom i vremenom, PROBAJTE sve sto imate instalirano, i PROBAJTE na sto raznovrsnijim instrumentima. Nije 2500 samo za bubanj, a 1081 samo za vokal. Eksperimentisite, sve je dozvoljeno. Probajte do koje mjere se saturacija i izoblicenja ponasaju kao kompresija. I jos jednom cu ponoviti, ne mora svaki kanal da bude OGROMAN, ako je sve veliko, sve je malo. Kompresija primarno sluzi za kontrolisanje dinamike, a moze da sluzi i za mijenjanje karaktera. Ako zelite ovo drugo, mora da se PROBA da bi se dobilo nesto sto ima smisla u kontekstu. Recepti ne postoje ![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kompresija na bubnjevima | vasko | Audio Software | 8 | 11-12-2008 06:29 AM |
kompresija po n-ti put | strasni zmaj | Zoran Vračević - Vrač | 15 | 19-09-2006 04:08 PM |
Paralelna kompresija! | idekius | Zoran Vračević - Vrač | 21 | 15-08-2006 09:47 PM |
kompresija u elektronici | SumAnuT | Tutorijali | 20 | 16-05-2006 09:33 AM |
Kompresija::: napredne tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 20-06-2003 04:13 PM |