Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2009, 11:36 PM   #1
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Default Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade!

Cao svima!

Imam jedan ultra debilan problem. Instalirah Cubase 5 prije par dana kod druga i sve radi kao boca (naravno, Nuendo 3.2 je i dalje na masini). Veceras dodjem da radimo i pokusam "zoom in" i "zoom out" - nece! F3 mixer - nece, F2 transport - ne pojavljuje se uopste ni kad idem gore na "Transport". Ni jedan F nece da radi. Click on/off na C - nista! Odem u Key Commands, vidim da je sve normalno, na tim funkcijama su upisani shortcut-i, resetujem ih za svaki slucaj - opet nista. Play i Stop na space baru radi, 1 na numerickoj za povratak na left lokator radi, * za record radi, vecina ovih ostalih nece! Reinstalirah Cubase komplet - ista prica. Naravno, kod sebe kuci imam istu kombinaciju instaliranu i radi sve kako treba ( a vjerovatno i mnogima). Drug mi je takodje rekao da su mu se na Nuendu vremenom gubile neke stvari i dolazile (misteriozno) i da ga ovo sada ne cudi. Sto mislite o svemu ovome i ima li smisla o kakvim virusima razmisljati kad su takve stvari u pitanju?

Hvala svima na strpljenju sto ste barem procitali thread!
Goran is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 07:07 AM   #2
La notte
Member

La notte's Avatar

Default Re: Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade!

Provjeri dali su ti uključene funkcijske tipke ne tipkovnici.
La notte is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 07:27 AM   #3
google
Banned

Nije virus.

Iskljuci Virtual Keuyboard na transport panelu. Desni klik na transport, iskljuci 1. opciju.

Last edited by google; 25-11-2009 at 07:46 AM.
google is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 10:09 AM   #4
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Hvala vam drugari. Poenta je sto se transport panel uopste ne pojavljuje, i kad ga kliknem gore na Transport - Transport panel - nema ga. F3 za mixer (i ostali F-ovi) ne funkcionisu, ali hoce kad ih aktiviram iz Devices. Nevjerovatno je to sto na Nuendu na istoj masini sve to radi. Probacu virtual keyboard danas, ali i u toj opciji u normalnoj situaciji transport radi i F-ovi rade svoju funkciju, ali ovamo je nesto nenormalno

Hvala vam puno u svakom slucaju!
Old 25-11-2009, 10:21 AM   #5
pedjah
Member

Imao sam slican problem sa C5, nema mixera, nema VST devices itd. Problem je bio u tome sto su se "sakrili" nekako izmedju dva monitora Prebacio sam grafiku na jedan monitor i skrolovao glavni ekran na C5 i slucajno negdje sa strane vidio da ima ivica od mixera, povukao ga na ekran i to je to Tako sam "pronasao" i ostale prozore koji su falili.
pedjah is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 10:33 AM   #6
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Da... i ja sam lomio glavu oko toga i ispostavilo se ovo kao u prethodnom postu...

Mada se secam i nekih fantomskih desavanja, poput misterioznog nestajanja klika (metronom) na verziji 3
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 10:41 AM   #7
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Quote:
Originally Posted by pedjah View Post
Imao sam slican problem sa C5, nema mixera, nema VST devices itd. Problem je bio u tome sto su se "sakrili" nekako izmedju dva monitora Prebacio sam grafiku na jedan monitor i skrolovao glavni ekran na C5 i slucajno negdje sa strane vidio da ima ivica od mixera, povukao ga na ekran i to je to Tako sam "pronasao" i ostale prozore koji su falili.
Upravo sam "semalirao" situaciju na mom kompu kuci i to je 99%. Gurnuo sam transport ispod taskbara (jel se tako zove ), i upalio virtual keyboard. Isto tako se ponasa, a probacu sve veceras na kompu gdje radimo.

Hvala puno @pedjah i hvala svima!
Old 25-11-2009, 05:52 PM   #8
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Goran View Post
Hvala vam drugari. Poenta je sto se transport panel uopste ne pojavljuje, i kad ga kliknem gore na Transport - Transport panel - nema ga. F3 za mixer (i ostali F-ovi) ne funkcionisu, ali hoce kad ih aktiviram iz Devices. Nevjerovatno je to sto na Nuendu na istoj masini sve to radi. Probacu virtual keyboard danas, ali i u toj opciji u normalnoj situaciji transport radi i F-ovi rade svoju funkciju, ali ovamo je nesto nenormalno

Hvala vam puno u svakom slucaju!
Verovatno se transport ne vidi, negde je u dnu ekrana. Idi na Devices, aktiviraj panel, iskljuci 1. opciju i svee precice ce raditi. Nije nikakav bag. Samo uradi to sto sam napisao i radi ce. Ne filozofiraj, samo iskljuci jednu opciju, nista vise...
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules