![]() |
Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade!
Cao svima!
Imam jedan ultra debilan problem. Instalirah Cubase 5 prije par dana kod druga i sve radi kao boca (naravno, Nuendo 3.2 je i dalje na masini). Veceras dodjem da radimo i pokusam "zoom in" i "zoom out" - nece! F3 mixer - nece, F2 transport - ne pojavljuje se uopste ni kad idem gore na "Transport". Ni jedan F nece da radi. Click on/off na C - nista! Odem u Key Commands, vidim da je sve normalno, na tim funkcijama su upisani shortcut-i, resetujem ih za svaki slucaj - opet nista. Play i Stop na space baru radi, 1 na numerickoj za povratak na left lokator radi, * za record radi, vecina ovih ostalih nece! Reinstalirah Cubase komplet - ista prica. Naravno, kod sebe kuci imam istu kombinaciju instaliranu i radi sve kako treba ( a vjerovatno i mnogima). Drug mi je takodje rekao da su mu se na Nuendu vremenom gubile neke stvari i dolazile (misteriozno) i da ga ovo sada ne cudi. Sto mislite o svemu ovome i ima li smisla o kakvim virusima razmisljati kad su takve stvari u pitanju? Hvala svima na strpljenju sto ste barem procitali thread! :cry: |
Re: Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade!
Provjeri dali su ti uključene funkcijske tipke ne tipkovnici.
|
Nije virus.
Iskljuci Virtual Keuyboard na transport panelu. Desni klik na transport, iskljuci 1. opciju. |
Hvala vam drugari. Poenta je sto se transport panel uopste ne pojavljuje, i kad ga kliknem gore na Transport - Transport panel - nema ga. F3 za mixer (i ostali F-ovi) ne funkcionisu, ali hoce kad ih aktiviram iz Devices. Nevjerovatno je to sto na Nuendu na istoj masini sve to radi. Probacu virtual keyboard danas, ali i u toj opciji u normalnoj situaciji transport radi i F-ovi rade svoju funkciju, ali ovamo je nesto nenormalno :shock:
Hvala vam puno u svakom slucaju! |
Imao sam slican problem sa C5, nema mixera, nema VST devices itd. Problem je bio u tome sto su se "sakrili" nekako izmedju dva monitora:) Prebacio sam grafiku na jedan monitor i skrolovao glavni ekran na C5 i slucajno negdje sa strane vidio da ima ivica od mixera, povukao ga na ekran i to je to:) Tako sam "pronasao" i ostale prozore koji su falili.
|
Da... i ja sam lomio glavu oko toga i ispostavilo se ovo kao u prethodnom postu...
Mada se secam i nekih fantomskih desavanja, poput misterioznog nestajanja klika (metronom) na verziji 3:confused: |
Quote:
Hvala puno @pedjah i hvala svima! :wink: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:34 AM. |