|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nisam se pre susretao sa ovim, pokusavam wav koji je u originalu snimljen u odredjenoj bitazi da uklopim u neku svoju stvar koja je sporija od wava,pa me interesuje sa cime i kako se to u opste radi,a da se sto bolje zadrze karakteristike originalnog wav-a? Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
kolika je razlika u tempu, uvek je teze / losije kad se usporava...koji je instrumet i dali ima nekih beatova / ritma...koliko instrumenata..koliko je dugacak taj wav, itd itd itd sta uzeti - ima tona plugva za sve software..neki bolji, neki losiji...a imas i Abletone Live..ima sta hoces...
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Original wav je 121 bpm, bar tako kaze mixmaster bpm analyzer,dug je 32 sekunde i nema bitova iza samo vokal,pesma u koju treba uklopiti ovaj wav je 100 bpm.Ja radim u Nuendu.Kontam da ce biti nemoguce usporiti wav,a da se glas ne izoblici?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Firchie, bivsi bubnjar EKV, mi je kada sam pre par nedelja bio kod njega pokazao recimo stereo snimak svirke Milana i Magi na gitari i klavijaturi snimljen kao takav,na koji su vec dosvirane razne stvari, i bubanj,gitare prateci vokali i jos gomila stvari i na pesmi Dum dum, koja u tom live-u traje oko 4 minuta, ima preko 1700 rezova,da bi bilo "u tajmu"... Sve peske - rucno...
Postoje softveri koji to mogu na osnovu bitova,ali kontam nikada to nije to...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Odprilike sam tako i mislio,ali tu treba 2 para usiju jer se covek izgubi u tolikoj sechi rechi u rechenici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() @disco violence: Moj predlog - probaj da ubrzaš matricu koliko može da podnese i da usporiš vokal (opet koliko može da podnese), pa tek onda "škare i ljepilo". I kada usporavaš vokal, eksperimentiši sa različitim algoritmima u različitim delovima pevanja. I izvini zbog boldovanja, znam da nisi ni slep ni glup ali je mnogo važno. Pozdrav, Vasa P.S. ne treba ti dva para ušiju, treba ti mnogo vremena... i duge pauze...
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ma to je limunada!! Ja sam non stop ubrzavao / usporavao vokale za remikse.. nije problem uopste! Samo je do koliko imas kvalitetan plug in. Ja sam na Pro Toolsu i neznam da li ima tih plugova za Cubase i slicno..(Serato Pitch'N'Time, itd..) Pozeljno je da se isecka na rec-dve slogove, jer nekad software zabrlja. Ja uvek probam prvo celu frazu, pa ako nevalja, vidim gde da je isecem.. nije komplikovano PS eej..imas samo 30 sekundi..a gde su cele pesme sa tonom pratecih itd?? to ti je posao od 15-20 minuta max!
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Probaj u Abletonu, bitno je da je neko od poslednjih verzija.. Imas odlichne time strach opcije... Moze i bez bitova trekove da strechuje...
Last edited by silicon science; 18-08-2009 at 02:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Pa tebi je posao od 15-20 minuta, njemu mo?da nije. Nije čovek radio to...
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo mene opet nasek'o sam se fajla,pa cu vam ovde okaciti da poslusate ( ako vas interesuje ) kratku deonicu da cujete kako zvuci.
http://www.box.net/shared/0hibasvplp Radi se o tome da radim neku stvar pa bas i nisam zadovoljan tekstom,pa sam razmisljajuci o tome sta da radim ubacio pevanje Technotronic-pump up the jam.Pa sam hteo da se posavetujem sa vama kako vam ovo zvuci, kako funkcionise to kada koristis tudj deo pesme kome i kako placas, i da li uopste raditi to ili odpevati nesto svoje? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 12:16 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |