|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Gde u BGD može da se nađe Rode NT4? Na Artistovom sajtu je naveden, ali ga nemaju (niti su, kako mi rekoše, voljni da ga nabavljaju). Ko još posluje sa Rodama u ovom gradu?
![]() |
#2 | |
Administrator
|
![]() Quote:
probaj ponovo...mozda te nisu shvatili da hoces da kupis... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Hvala svima na (privatnim i javnim) informacijama, ama odustadoh. Ispostavilo se da NT4 ipak tra?i "pun" phantom (48V), a ja na?alost jo? uvek koristim M-Audio MicroTrack 24/96 koji isporučuje samo 30V
![]() Ali opet, hvala ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Je l' imao neko iskustvo NT4 vs AT822?
Kakvi su vam utisci? ?ta je dobilo duel i za?to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ?to se tiče NT4 vs. AT822, ti mikrofoni nisu ba? za poređenje. Jedino im je zajedničko to ?to su oba XY stereo. AT822 je prevashodno terenski broadcast mikrofon, i to namenjen radu u ne ba? sasvim tihim okru?enjima, po?to mu je S/N 70dB. Ne radi sa fantomom. Fenomenalan za urbane atmosfere i bilo kakave relativno glasne signale. Ima Bass roll-off od 150Hz nani?e, pa donekle mo?e da se koristi i sa jeftinim shockmount nosačima i sme?nim fabričkim sunđerom (kad vetar ne prelazi 2-3 m/s). NT4 je prvenstveno studijski mikrofon. Ima bolji odnos signal/?um - 78dB sa fantomom (48V) i jbmlg koliko manje sa baterijom. Nema Bass roll-off, pa mu za rad napolju treba kvalitetna dodatna oprema (shockmount, dead cat) koja uveliko prevazilazi cenu same sprave. Ja sam hteo da ga kupim kao dodatak svom AT822, čisto da bih imao ne?to za terensko snimanje tihih enterijera i diskretnih ?umova u istima. Onda sam shvatio da sa snimačem kojim raspola?em (Microtrack 2496) ne bih dobio ni?ta, i batalio priču. Summa summarum: nijedan od ta dva mikrofona nije "generalno bolji", sve zavisi od toga ?ta ti treba (po?to ni jedan nije "devojka za sve"). Ne znam da li sam odgovorio na pitanje... Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Jesi mi odgovorio... Hvala.
![]() NT4 it is... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
azmafon u beogradu | yoloko | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 08-04-2010 12:09 PM |
Azmofon i u Beogradu | StivenDrama | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 03-10-2007 10:22 PM |
Euphonix u Beogradu | Digital Cave | Recenzije | 12 | 04-01-2007 07:57 PM |